hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya hazineyi geri aldı

    İspanya hazineyi geri aldı
    expand

    Atlas Okyanusu'nda hazine arayan Odyssey adlı Amerikan gemisinin 2007 yılında bulduğu, 1804 yılında batırılan bir gemideki 500 milyon dolar değerindeki hazine, 5 yıl süren hukuk mücadelesi sonrasında İspanya'ya iade edildi.

    ABD'nin MacDill askeri üssünden hareket eden 2 İspanyol askeri yük uçağı, 17 tonluk hazineyi Madrid'deki Torrejon askeri üssüne getirdi.

    Hazinede altın ve gümüş madeni paraların yanı sıra top ve gemi içi metal parçaları, dokumalar da bulunuyor. İspanyol jandarmasından 10 kişilik özel bir ekiple getirilen, İspanyol hükümet yetkilileri tarafından kontrol altında paketlenmiş siyah plastik bidonlar içindeki hazine, güvenlik sebebiyle açıklanmayan bir yere taşındı.

    Kamyonlarla götürülen hazine için güvenlik konvoyu oluşturulurken, helikopterler de havadan gözetim yapıldı.
    Bundan sonra İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı'nın himayesi altında olacak hazinenin ileride müzelerde sergilenebileceği belirtiliyor.

    Hazine avcılığıyla ünlü özel bir Amerikan denizaltı araştırma firması olan Odyssey Marine Exploration, Atlas Okyanusu'nda 1804 yılında İngiliz donanması tarafından batırılan "Nuestra Senora de las Mercedes" adlı bir İspanyol gemisini bulmuş ve içindeki hazineyi çıkarıp, ABD'ye götürmüştü.

    17 tonluk hazinenin kendilerine ait olduğunu savunan İspanya, Florida Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanınca hazine bugün İspanya'ya iade edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow