hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Londra'yı işgal et'' eylemcileri tahliye edildi

    Londrayı işgal et eylemcileri tahliye edildi
    expand

    Amerika'daki "Wall Street'i işgal et" eylemlerinin Londra'daki versiyonuna polis müdahalesi geldi. Yer yer arbedenin yaşandığı tahliye esnasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı, eylemciler pes etmeyeceklerini, eylemlerini başka zeminlere de taşıyacaklarını söylediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İşgal et" hareketleri yavaş yavaş sonlandırılıyor...

    Amerika'nın Wall Street caddesinde başlayan ve dünyanın dört bir yanında yayılan işgal hareketlerine son müdahale Londra'da gerçekleşti..

    İngiliz polisi, eylemcilerin kamp alanını basarak, boşalttı.

    Çadırlar teker teker söküldü, eylemciler alandan dışarı püskürtüldü...

    Ekim ayından beri süren Londra'yı işgal et eylemi polis ve icra memurlarının katıldığı bir baskınla son buldu.

    Kapitalizm karşıtı grup amerikadaki Wall Street eylemcilerini örnek alarak 15 Ekim'de Londra borsasına doğru yürüyüş düzenlemişdi.

    Ancak borsaya ulaşamayınca yakınlarındaki Saint Paul Katedrali'nin önünde konuşlanan ve 200 çadırlık bir kamp kuran eylemciler bankacılara yönelttikleri protestolarını burdan devam ettirmişlerdi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Herkes bunun bizim sonumuz olduğunu düşünebilir ama değil, bu daha sadece bir başlangıç. Çadırlar gitmiş olabilir ama ben ve burdaki herkes çadırlar olmasa da burda kalmaya devam etmeye niyetliyiz."

    Göstericiler pankartları ve sloganlarıyla gösterilerine devam ettiler bir yandan da davalarından vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

    Çadırlarından zorla çıkarılan eylemciler ve polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı, tahliye süresince 20 eylemci gözaltına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow