hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhatap almayacaklarını açıkladı

    Muhatap almayacaklarını açıkladı
    expand

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kıbrıs Rum kesiminin bu yıl AB dönem başkanlığını üstlenecek olmasıyla ilgili, "Onları görmezden geleceğiz, muhatap almayacağız" dedi.

    Bağış, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde ülkenin önde gelen üniversitelerinden London School of Economics'te (LSE), "Ortak Bir Geleceği Birlikte Yaratmak: Vizyoner Bir Avrupa'ya Doğru" başlıklı bir konuşma yaptı. Konferansı, LSE'nin Türkiye Çalışmaları Başkanı Profesör Şevket Pamuk yönetti.

    Konferanstaki konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bağış, "Kıbrıs Rum kesiminin AB dönem başkanlığını temmuz ayında üstlenecek olması Türkiye-AB ilişkilerini nasıl etkiler?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

    "Onları görmezden geleceğiz, muhatap almayacağız. Temmuz ayına kadar birleşik bir Kıbrıs olmasını umuyoruz ve bu durumda çalışmaktan memnun oluruz. Ancak bu olmazsa, Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve AB üyeleriyle ilişkilerimizi sürdüreceğiz ama dönem başkanlığıyla muhatap olacak bir durumda olmayacağız. Aday ülkeler, dönem başkanı ülkeyle sadece müzakere başlıklarının açılmasında veya konsey ortaklık toplantılarında muhatap oluyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow