hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Davutoğlu'nu yalanladı!

    İran Davutoğlunu yalanladı
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "İran'ın Beşar Esad'a desteğini azalttığı" şeklindeki açıklamalarına Tahran'dan tepki geldi. İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye devletine kapsamlı desteklediklerinin devam ettiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bakan Davutoğlu'nun bir gazeteye verdiği röportajda "İran ve Rusya geçen yıla nazaran Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a verdikleri desteği azalttı" ifadesini değerlendirdi.

    Emir Abdullahiyan, "İran İslam Cumhuriyeti'nin, Suriye devleti ve milletine verdiği destek kapsamlı şekilde devam etmektedir. Suriye halkının, Esad'ın reformlarına destek verdiklerine ve dış müdahalelere karşı yaptıklarını desteklemeye devam edeceklerinden eminiz" diye konuştu.

    Uluslararası ve bölgesel bazı ülkelerin Suriye'deki muhalifleri silahlandırılma konusunda uyaran Emir Abdullahiyan, "İran, Suriye'deki güvensizliği ve istikrarsızlığı destekleyen ülkeleri bu ülkedeki krizin şiddetlendirilmesinden sorumlu bulmaktadır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow