hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Breivik, İsveç'li seri katile mektup yazmış

    Breivik, İsveçli seri katile mektup yazmış
    expand

    Norveç'te 77 kişiyi öldüren aşırı sağcı Anders Behring Breivik'in, İsveç'in Malmö şehrinde 3 göçmeni öldüren, 12 göçmeni yaralayan Peter Mangs'a ve Alman Nazi ve terörist Beate Zschäpe mektup yazdığı ortaya çıktı.

    Brevik'in avukatlarından Odd İvar Grön, Norveç'in Dagladet gazetesine yaptığı açıklamada mektubu doğruladı.

    Odd İvar Grön “Breivik, Mangs ve Zschape çok uzun mektuplar yazdı" dedi.

    Breivik'in mektubunda İsveç'li ve Alman seri katillere moral desteğinde bulunma teklif ettiği bildirildi. Breivik mektubunda ayrıca Mangs'ın, kendi terör eyleminden önce İskandinav ülkelerinin en büyük göçmen karşıtı olduğunu yazdı.

    Breivik'in Avukatı Odd İvar Grön “Breivik, İsveç'teki Mangs'ın duruşması ile yakından ilgileniyor. Birlikte Mangs'ın duruşmasını gözden geçirdik. Ancak Mangs'ın duruşmasında henüz bir gelişme olmadığını düşünüyor ve ifadelerinin ne olacağını merak ediyor. Mangs hakkında bir şey söylemeden önce onun duruşmada vereceği ifadeleri tam olarak öğrenmek istiyor" dedi.

    1991-1992 yılları arasında İsveç'in başkenti Stockholm'de  11 kişiyi uzun namlulu ve lazer ışınlı tüfekle vuran ve kurbanlarından birini öldüren Sniper John Ausonius'a özenen Peter Mangs, 7 yıl boyunca Malmö şehrinde göçmenlere yönelik silahlı saldırıları ile göçmenler arasında büyük korku yaratmış, göçmenler akşamları sokağa çıkamaz duruma gelmişti.

    İsveç'in 2. Sniper'i olarak anılan Meter Mangs'ı kendisinden sonra İskandinavya'nın en büyük göçmen karşıtı gören Breivik'in Mangs'a yazdığı mektubun çok uzun olduğu ve kendisini Anti Sosyalist ve Göçmen Hareketi Komutanı olarak tanıttığı bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow