hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kıvrım kıvrım gidiyorlar!"

    Kıvrım kıvrım gidiyorlar
    expand

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin Kürt sorununa ilişkin çözüm önerisini değerlendirirken, "CHP'nin samimi olup olmadığının iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü, CHP'nin en baş tarafıyla en arka tarafı arasında müthiş bir uyumsuzluk var. Yani kıvrım kıvrım gidiyorlar. Nereye gittikleri belli değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elitaş, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan ve diğer partilerden randevu talep etti hem Kürt sorunu hem Uludere için. Siz bu randevu talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Elitaş, "Randevu talebine verilecek cevap Sayın Başbakan'ın kendi takdirindedir" dedi.

    "Sayın Kılıçdaroğlu, Başbakan'dan mı AK Parti Genel Başkanı'nından mı randevu istedi tam bilmiyoruz" diyen Elitaş, şöyle devam etti: "Sayın Başbakanımızın, Sayın Genel Başkanımızın takdirindedir. Çünkü şahsi iştir, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'ndan doğrudan randevu talebidir. Kurulması istenen iki komisyonla ilgili meseleye baktığımızda, o da Genel Başkan yardımcılarının yaptığı basın toplantıları ve TBMM Başkanı'na yaptıkları müracaatın ardından ortaya çıkan bir şeydir ama CHP'de müthiş bir zihinsel çelişki var. İki genel başkan yardımcısı, 'bir komisyon kurun' diye Meclis Başkanı'na müracaat ediyorlar daha öncede biliyorsunuz, yemin krizi çıktığında, 'biz bir çukura atladık Sayın Başkan bizi çukurdan kurtar' diye yalvarmaya gitmişlerdi. Arkasından tutuklu milletvekilleriyle ilgili durum vardı. Meclis Başkanı iyi niyetli girişimde bulundu. Bu girişim sonucunda AK Parti grubuna diğer siyasi partilerin teklifleri gidince, 'bu olmaz, çünkü dağdaki terörist milletvekili oluyor. AK Parti'nin bu oyunun içerisinde yer alması mümkün değil' dedik. Bu sefer Meclis Başkanı'nı suçlamaya başladılar. 'Niye bu işe girdin? Gerekirse ölüm orucu tut' diye Sayın Başkan'a haksız ve ölçüsüz hakaretlerde bulundular."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elitaş, TBMM Başkanı Çiçek'in, "Tamam, hadi gelin böyle bir komisyon kuralım" diye yapacağı bir çağrıya yine herhangi bir partinin 'hayır' demesi durumunda bu kez de "ölüm orucunu bırak, Meclis damından kendini aşağıya at' denilebileceğini ifade etti.

    "CHP'nin samimi olup olmadığının iyi değerlendirilmesi gerektiğini" belirten Elitaş, "Çünkü, CHP'nin en baş tarafıyla en arka tarafı arasında müthiş bir uyumsuzluk var. Yani kıvrım kıvrım gidiyorlar. Nereye gittikleri belli değil. Kendi başlarına gidiyorlarsa safça gidiyorlar. Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gidiyorlarsa boş yere gidiyorlar. Çünkü, Meclis Başkanı'ndan istekleri yerine gelmediği takdirde hakaret ediyorlar. Özet, bunların daveti AK Parti yetkili kurullarında değerlendirilir" diye konuştu.

    -"Ne kadar insanidir"- "Bazı milletvekillerinin haklarında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi. BDP Grup Başkanvekili Kaplan, 'yakında bu fezlekelerle ilgili müze açmayı düşünüyoruz' dedi. Siz ne dersiniz?" sorusuna Elitaş, "Biz milletvekillerinin her şeyi rahat bir şekilde konuşmalarından yanayız ama her gün askerimize, güvenlik güçlerimize, öğrencilerimize, annelerimize, hamile kadınlarımıza, duraklarda otobüs bekleyen insanlarımıza saldıran terör örgütünü kutsayan bir yaklaşımı da şiddetle kınıyoruz" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elitaş, terörü gerçek manada lanetleyen insanların TBMM'de olmasını arzu ettiklerini belirterek, "Açıkçası 40 bin insanın hayatını kaybetmesine, bunların içinde 11 bin 500 civarında şehit olmasına sebebiyet veren örgütü desteklemek ne kadar insanidir kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

    Bir başka gazetecinin, "Sayın Kaplan, AK Parti MYK'de tutuklu milletvekilleriyle ilgili çıkan kararı anımsattı. 'Biz KCK üyesiysek AK Parti MYK da El Kaide ya da Taliban üyesi' yorumunu yaptı" sözleri üzerine Elitaş, "Olayı bu kadar karikatürize edecek bir şeye yanıt vermem" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -"Anne karnına düştüğü an..."-

    "Kürtaj tartışması devam ediyor. Bir milletvekiliniz, 'tecavüze uğrayan kadınlar bebeğini doğursun' dedi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Elitaş, "Kimin söylediğini bilemiyorum. Hem anne hem karnındaki yavrunun sağlığı için ne yapmak gerekiyorsa bilimsel bakmak gerekir" şeklinde yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow