hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nazım Hikmet Moskova'da anıldı

    Nazım Hikmet Moskovada anıldı
    expand

    Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet, Moskova'da mezarı başında anıldı. Türk-Rus işadamlarının organize ettiği törene Selçuk Yöntem, Ahmet Mümtaz Taylan ve Yavuz Bingöl'ün de aralarında bulunuduğu sanatçılar katıldı.

    Türküler söylendi, şiirler okundu.

    Ünlü şair Nazım Hikmet, ölümünün 49. yılında yine unutulmadı.

    Nazım Hikmet, Moskova'da ünlü sanatçıların ve Rus devlet adamlarının mezarlarının bulunduğu Novodeviçi'deki kabri başında anıldı.

    Türk-Rus İşadamları Derneği'nin organize ettiği anma törenine Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin, Yavuz Bingöl, Selçuk Yöntem, Ahmet Taylan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar ve Moskova'daki Türk vatandaşları katıldı.

    Usta oyuncu Selçuk Yöntem, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın mesajını okuduktan sonra ünlü şairin ''Memleketimi Seviyorum'' adlı şiirini seslendirdi.

    Ünlü türkücü ve oyuncu Yavuz Bingöl için Nazım Hikmet'in anlamı büyüktü:

    "Nazım bizim acımızdır, vicdanımızdır. Bedeniyle, ruhuyla sımsıcak yaptığı bu topraklarda ve kendisine vatan yaptığı bu ülkede kendisini andık.''

    Konuşmaların ardından 4 küçük kız Nazım Hikmet'in mezarına karanfil bıraktıktan sonra Türkiye'den getirdikleri toprağı kabrinin etrafına serpti.

    Anma törenine bir kafes içinde getirilen barışın ve özgürlüğün sembolü olan beyaz güvercinler törene katılan sanatçılar ve büyükelçi Sezgin tarafından havaya uçuruldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow