hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hillary Clinton'a "Türkiye'de kürtaja karşı çık" çağrısı

    Hillary Clintona Türkiyede kürtaja karşı çık çağrısı
    expand

    Kürtaj yasağı tartışması Amerikalı aktivistlerin de gündeminde. Kadın sağlığı ve hakları mücadelesi öncülerinden ünlü ABD'li aktivist Adrienne Germain yarın İstanbul'a gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan kürtaj yasağına karşı çıkan kadın örgütlerine destek olmasını istedi.

    ABD'li kadın hakları aktivisti Adrienne Germain, Türkiye'ye gelecek ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a bir mektup yazarak, kürtaj yasağına karşı çıkan kadın örgütlerine destek  olmasını talep etti. New York Times'ta yayınlanan mektubuna, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir tarih dersine ihtiyacı var. Şili ve Romanya ve diğer ülkelerden biliyoruz ki kürtajı ciddi şekilde kısıtlamak doğumları artırmıyor. Kürtaj, Sayın Erdoğan'ın üç çocuğunun olmasını istediği kadınları öldürüyor" sözleriyle başladı.

    Germain, Başbakan Erdoğan'ın, "Kısıtlayıcı hukuki düzenlemeler" çağrısının İslam dünyasında kürtaj karşıtlığını körüklerken, milyonlarca kadının sağlığını ve hayatını tehlikeye attığını da savunuyor.

    Germain, mektubunu, "Neyse ki Türkiye'de güçlü bir kadın sağlığı ve hakları hareketi var ve bu hareket perşembe günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan destek almaya layık" sözleriyle bitirdi.

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un kürtaj hakkını desteklediği ama kürtajı "üzücü, hatta trajik bir seçim" olarak nitelendirdiği biliniyor. Clinton, bu konuda "Bence kürtaj yasal olmalı. Ancak güvenli ve nadir olmalı. Yıllarca vatandaş, başkan eşi, şimdi de senatör olarak bunu seyrek hale getirmeye, kadınların başka seçeneklere sahip olduğu koşulları yaratmaya çalıştım" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow