hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin Türkiye gibi ortağı yok

    ABDnin Türkiye gibi ortağı yok
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, "Müttefiklerimizle, özellikle de Suriye'de değişimi desteklemede ve Esed rejimi sonrasında istikrarın sağlanmasında dev bir sorumluluk ve role sahip Türkiye ile istişarelerimizi sürdüreceğiz" dedi.

    Gordon, "Küresel anlamda, çok geniş yelpazeyi içeren alanlarda istişarede bulunabileceğimiz Türkiye gibi çok fazla ortağımız yok" dedi.

    31. Amerikan Türk Konseyi yılık toplantısının açılışında düzenlenen panelde konuşan Gordon, Suriye konusunda verilen uluslararası çabalarda Türkiye'nin "liderlik" göstermesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

    Türkiye ile ABD'nin birçok ikili ve bölgesel konuda mükemmel işbirliği içinde olduğunu hatırlatan Gordon, bu bağlamda "Afganistan, Libya ve Arap Baharı sürecindeki gelişmeler, Kafkasya ve Balkanlar" gibi konulara değindi.

    Suriye'deki krize değinen Gordon, bu süreçte Türkiye ile çok yakın diyalog içinde olduklarını ve Esed rejiminin, halkının güvenini ve meşruiyetini kaybettiği noktasında aynı görüşü paylaştıklarını belirtti.

    Gordon, Esed rejimi üzerinde diplomatik ve finansal baskıların getirilmesinin yollarını bulmak ve ülkede barışçıl değişimin mümkün olduğu kadar erken şekilde hayata geçmesi için Türkiye ve uluslararası toplumla yakın istişarelerini sürdürdüklerini kaydederek, "Müttefiklerimizle, özellikle de Suriye'de değişimi desteklemede ve Esed rejimi sonrasında istikrarın sağlanmasında dev bir sorumluluk ve role sahip Türkiye ile istişarelerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow