hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esad yanlıları BM gözlemcilerine saldırdı

    Esad yanlıları BM gözlemcilerine saldırdı
    expand

    Suriye'deki krizde artık hedeflerden biri, bölgeye giden BM gözlemcileri... Gözlemcilere yönelik Haffa'daki taşlı saldırının kamera kayıtları ortaya çıktı. Çatışmalarda, sınırın Türkiye tarafına geçişler de hızlandı. Yabancı haber ajansları, "Son 48 saat içinde Türkiye'ye geçen Suriyeli sayısı 2 bin" diyor.

    "Kanımız, canımız sana feda olsun Beşşar" sloganlarıyla Birleşmiş Milletler gözlemcilerini hedef aldılar.  adres, Haffa...

    Yani, cumhurbaşkanı Esad'ın memleketi Lazkiye'deki Kardaha'dan sadece 30 kilometre uzaklıkta, Esad'ın da mensubu olduğu Nusayri azınlığın yaşadığı bir bölge.

    7 Haziran'dan beri bölgeye girmeye çalışan BM gözlemcileri, taşlı sopalı saldırı ile karşılaştı. Esad yanlısı saldırganlar, araçları hedef alınca, gözlemciler geri dönmek zorunda kaldı. O anlar kameraya yansıdı.

    Aslında Haffa, ordu ve silahlı isyancılar arasındaki çatışmaların odaklarındandı.

    İsyancılar gecenin karanlığında yoğun bombardıman sonrası bölgeden kaçtı.

    Türkiye sınırına yakın bölgelerden de çatışma ve bombardıman haberleri geliyor. Sınırın Türkiye tarafına geçişler arttı.

    Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin uluslararası ajanslara verdiği bilgiye göre, son 48 saat içinde Türkiye'ye geçen sığınmacı sayısı iki bin.

    Son gelenlerle birlikte Türkiye topraklarındaki Suriyeli sığınmacı sayısı 29 bini aştı.

    Artık Suriye'de yaşananlarla ilgili tanımlamalar da dikkat çekici. Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Operasyonları Şefi'ne Paris yönetimi de katıldı.

    Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Suriye'de artık iç savaş var" diyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow