hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Avrupa'nın en tehlikeli lideri...

    İşte Avrupanın en tehlikeli lideri...
    expand

    İngiliz dergisi New Statesman, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Avrupa'nın en tehlikeli lideri olduğunu belirterek, Merkel'in Avrupa için Adolf Hitler'den daha tehlikeli olduğunu yazdı. Dergi, Merkel'in krizi çözme planlarının birliği büyük buhrana sokabileceğine dikkat çekti.

    Avrupa'nın en tehlikeli lideri kim?

    İngiltere'nin sol eğilimli dergisi New Statesman'a göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel.

    Gerekçe, euro bölgesindeki mali krize karşı takındığı tavır, izlediği politika. Hatta öyle ki, bu yaklaşım dünyada ikinci buhrana neden olabilir.

    Derginin kıdemli editörlerinden Mehdi Hasan tarafından kaleme alınan makalede yer alan fotoğrafta, Merkel "terminatör" kılığında.

    Dergiye göre, Adolf Hitler'den bu yana ise Avrupa için gelmiş geçmiş en tehlikeli lider.

    Dünya düzeni ve istikrar için İran lideri Ahmedinecad, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'dan da daha fazla tehlike oluşturuyor.

    Makalede, kendinden önceki sekiz Başbakan Almanya'nın dünyadaki imajını düzetmek için çalışırken, Merkel'in ülkesini izole ederek nefret edilen bir konuma getirdiğini yazıyor.

    Derginin editörü, Merkel'in mali canlanmaya olan isteksizliğinin Yunanistan ve komşu ülkeleri daha da kötü duruma getirdiğinin, Avrupa projesini de yıktığının altını çiziyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow