hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Suriye'den, Türkiye'ye 31 bin kişi göç etti"

    Suriyeden, Türkiyeye 31 bin kişi göç etti
    expand

    "Rio 20" zirvesi kapsamında Brezilya'ya giden Başbakan Erdoğan, zirve kapsamında 3 ayrı konuşma yaptı. Suriye ve küresel sorunlara değinen Erdoğan, "Devlet terörü mazlumları hedef alırken, hiç kimsenin o mazlumlara sırtını dönme ve sessiz kalma lüksü yoktur" dedi. Erdoğan, Suriye'den sığınan göçmenlerin sayısının da 31 bine ulaştığını söyledi.

    Erdoğan, Brezilya'daki Birleşmiş Milletler "Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı" kapsamında üç ayrı konuşma yaptı. Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye kaçan mültecilerin son rakamlarını da burada açıkladı. Erdoğan, "Şu anda Suriye'deki olaylar sebebiyle ülkemize göç eden insan sayısı 3 gün önceki rakamlara göre 31 bine ulaştı" dedi.

    "En Az Gelişmiş Ülkeler ve Rio 20" başlıklı etkinlikteki konuşmasında Başbakan, bir ülkenin refahının diğer ülkelerle doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizdi. Erdoğan, "Biz, bölgemizdeki her ülkenin refah ve huzurunun, bölge içindeki ülkelerin refah ve huzuruyla doğrudan orantılı olduğunu, yaşayarak öğrenmiş bir ülkeyiz. Diğer ülkelere balı yedirmeliyiz" diye konuştu.

    "Türkiye'nin ekonomik krizden güçlenerek çıktığını" belirten Erdoğan, dünya ekonomisinin güçlenen ülkelerinden ev sahibi Brezilya'nın Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ile de bir araya geldi. Görüşme sonrası, "Türkiye ve Brezilya: Yeni Küresel Düzende Kalıcı bir Ortaklık" başlıklı ortak bildiri yayınlandı. Bildiride, Suriye konusuna değinildi. "Halkın meşru taleplerine cevap verilsin" denildi.

    Erdoğan son olarak genel kurula hitap etti, "küresel vicdan vurgusu" yaptı. Erdoğan, "Devlet terörü mazlumları hedef alırken, hiç kimsenin o mazlumlara sırtını dönme ve sessiz kalma lüksü yoktur" dedi.

    Başbakanın ziyaretinde ilginç anlar da vardı.  Erdoğan bakanlarla birlikte, zirvenin düzenlendiği alanda golf aracına binerek kısa bir gezinti yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow