hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taliban Kabil'de otele saldırdı: 13 ölü

    Taliban Kabilde otele saldırdı: 13 ölü
    expand

    Afganistan cuma sabahına saldırı ile başladı. Başkent Kabil'in kuzeyinde bulunan bir otele saldıran silahlı ve patlayıcı taşıyan Taliban militanları otelde kalanları da rehin aldı. Yaklaşık 12 saat süren çatışmada 13 kişinin öldüğü açıklandı. 18 rehine de kurtarıldı.

    Taliban, Afganistan'da bahar aylarında  hız kazandırdığı saldırılarına bir yenisini ekledi.

    Taliban militanları bu kez başkent Kabil'in kuzeyinde bir otele saldırdı.

    Gece yarısı başlayan saldırıda, militanlar önce oteldeki üç güvenlik görevlisini öldürdü ardından otele girip müşterileri rehin aldı.

    Afgan güvenlik güçlerinin baskına müdahalesi yetersiz kaldınca, devreye NATO güçleri girdi. NATO helikoplerinin de eşliğinde otele bir operasyon düzenlendi.

    Saatler süren çatışmada güvenlik güçleri bir yandan militanları etkisiz hale getirmeye çalışırken, diğer yandan rehin alının sivilleri kurtarmaya çalıştı.

    Operasyonda 18 sivil sağ olarak militanların elinden kurtarıldı. Ancak çatışmalar sırasında hayatını kaybedenler oldu.

    Militanların saldırdığı otel, başkent Kabil'in kuzeyindeki Kargha Gölü'nün kenarında bulunuyor.

    Uzmanlara göre, militanların Kabil yakınlarıda düzenlediği bu saldırı, hükümet yetkililerine ve binalarına da saldırabiliriz mesajı taşıyor.

    Taliban ise saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, otelde alkol tüketildiği ve İslam dininde yasaklanmış bir aktivitenin gerçekleştirildiği gerekçesiyle saldırı düzenlendiğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow