hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'den itidal çağrısı

    Çinden itidal çağrısı
    expand

    Çin, Suriye tarafından düşürülen savaş uçağına ilişkin olarak taraflara itidal çağrısında bulundu.

    Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, taraflara sükunet ve itidal çağrısında bulundu.

    Bölgesel durumunun son derece karmaşık ve hassas olduğunu vurgulayan sözcü Hong, ilgili tarafların, diplomasiye sadık kalmak suretiyle sükunet ve itidal içinde hareket etmelerini umduklarını söyledi.

    Azerbaycan'dan kınama

    Azerbaycan da, Türkiye'ye ait askeri keşif uçağının uluslararası sularda Suriye tarafından düşürülmesini kınadı.

    Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Elman Abdullayev konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın araştırılması gerektiğini vurgulayarak, "Her zaman kardeş
    Türkiye halkının yanında olan Azerbaycan bu olayın ivedilikle ve ciddi şekilde araştırılmasını istiyor" dedi.

    Abdullayev, olayın bölgedeki gerginliği azaltılmasına hizmet etmeyeceğini söyledi.

    Suriye'de 60'a yakın Azerbaycan vatandaşının olduğunu ve bunların çoğunluğunun öğrenci ve onların ailelerinden oluştuğunu belirten Abdullayev, Azerbaycan devletinin vatandaşlarına dikkatli olmaları ve Suriye'de bulunmalarının zorunluluk olmadığı sürece Azerbaycan'a dönmelerini tavsiye ettiğini kaydetti.

    Elman Abdullayev, Suriye'deki Azerbaycan büyükelçiliğinin faaliyetini devam ettirdiğini ve elçilik görevlilerinin ülkedeki vatandaşlarıyla devamlı irtibat halinde olduğunu bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow