hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cezayir'de blog yazarına 8 ay hapis!

    Cezayirde blog yazarına 8 ay hapis
    expand

    Cezayir Ceza Mahkemesi, son parlamento seçimlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunan blog yazarı Tarık Mameri'yi 8 ay hapse mahkum etti.

    Başkentte bulunan Ceza Mahkemesi, sosyal paylaşım sitelerinde seçimleri boykot etmek için videolar yayınladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Tarık Mameri'yi(23), "Kamu malına zarar vermek", "Grupları kışkırtmak" ve "Seçim kampanyası afişlerinin dağıtılmasını engellemek" suçlarından 8 ay hapis ve 100 bin Cezayir Dinarı (1200 dolar) ödeme cezasına çarptırdı.

    Mameri'nin avukatı Emin Seydhim, mahkemenin hukuki değeri olmayan siyasi bir karar aldığını dile getirerek, "Müvekkilim kendi siyasi görüşlerini ifade etmiştir. Dolayısıyla suç unsuru taşımadığı gerekçesiyle davayı temyiz edeceğiz" dedi.

    Cezayir'de başsavcılık, 12 Haziran'daki oturumda Mameri'nin 3 yıl hapse mahkum edilmesini talep etmiş ancak Cezayir Ceza Mahkemesi bu süreyi 8 aya indirmişti.
     
    Mahkemenin bir önceki oturumunda hakkındaki iddiaları reddeden Mameri, "Hükümetin yayın organları görüşlerimi ifade etmeme izin vermiyordu. Bu sebeple sosyal medya aracılığıyla cumhurbaşkanına bir mesaj iletmek istedim" diyerek kentini savunmuştu.

    Bu arada, Cezayir'deki İnsan Hakları Örgütü, Mameri'nin mahkum edilmesini insan hakları aktivistlerine karşı bir baskı girişimi olarak nitelendirdi.

    Geçen mayıs ayında yapılan ve muhalefetin hile karıştırıldığı iddiasında bulunduğu parlamento seçimlerini iktidardaki Milli Kurtuluş Cephesi(NLP) kazanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow