hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan-Putin ile görüştü

    Erdoğan-Putin ile görüştü
    expand

    Suriye'nin Türk jetini düşürmesine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ile görşütü. Ayrıca, Rusya'dan bir açıklama daha geldi. Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, "Suriye Türk uçağını düşürmeden önce savaş uçaklarıyla uyarabilirdi" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan ve Putin'in Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili olarak olayın en kısa sürede tümüyle  aydınlatılması dileğiyle önümüzdeki süreçte de temas halinde olma konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

    Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinde ikili ilişkilerin ele alınmasının yanı sıra Suriye başta olmak üzere bölgesel konulara da değinildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili olarak bilgi paylaşımının önemli bir yer tuttuğu görüşme sırasında Sayın Putin, hadiseden derin üzüntü duyduğunu belirterek Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini de iletmiştir. Sayın Başbakanımız ve Sayın Putin olayın en kısa sürede tümüyle aydınlatılması dileğiyle önümüzdeki süreçte de temas halinde olma konusunda mutabık kalmışlardır."

    Rusya: "Suriye önce uyarabilirdi"

    Ria Novosti'nin bildirdiğine göre, Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili açıklamada bulundu. Düşürülen Türk uçağının uydu yardımıyla aranmasını öneren Bondarev, "Suriye Türk uçağını düşürmeden önce savaş uçaklarıyla uyarabilirdi. Böyle bir durumda mutlaka ilk olarak uçaklar kaldırılır ve inişe zorlanır. Eğer buna rağmen ihlal devam ederse, ateş açılabilirdi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow