hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Büyükelçisi Ricciardone: "Sonuna kadar destekliyoruz"

    ABD Büyükelçisi Ricciardone: Sonuna kadar destekliyoruz
    expand

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye-Türkiye ilişkileriyle ilgili "Türkiye'yi müttefik, dost ve ortak olarak sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

    Eşi Maria Ricciardone ve beraberindeki büyükelçilik yetkilileriyle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret eden Ricciardone, Mersin'e son kez 1990'lı yıllarda geldiğini belirterek, bugün Mersin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ricciardone, Mersin'le ticaret başta olmak üzere her alanda ilişkileri güçlendirmek istediklerini ifade ederek, ziyaretin de bu noktada önemli olduğunu söyledi.

    Vali Güzeloğlu ise ziyareti "gecikmiş bir ziyaret" olarak nitelendirerek, bundan sonraki süreçte daha sık bir araya gelmeyi arzu ettiklerini bildirdi. Türkiye'nin büyümesinde ve kalkınmasında Mersin'in toplumsal ve sosyal yönden önemli potansiyellere sahip bir il olduğunu anlatan Güzeloğlu, "Bugün Akdeniz'in kıyısında, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük dış ticaretini gerçekleştiren, uluslararası ilişkiler adına ticaret temelli, geçmişten bu yana Türkiye'nin dışa açılan kapısı olan Mersin, kent kimliğinde her dil ve dinden herkese kucak açıp, herkesin barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bir şehirdir. Turizm alanında da kentimiz geleceğin en önemli gelişme alanıdır. Bu kapsamda ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmeyi de çok isteriz" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve Büyükelçi Ricciardone, birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

    "Suriye konusunda Türkiye'yi sonuna kadar destekliyoruz"

    Ricciardone, basın mensuplarının Suriye-Türkiye ilişkileriyle ilgili sorusu üzerine, "Türkiye'yi müttefik, dost ve ortak olarak sonuna kadar destekliyoruz. Sadece güvenlik konusunda değil, yatırımda, ticarette ve kültür alanlarında devamlı olarak Türkiye ile ileriye gidiyoruz" dedi.

    Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin sürekli olarak iyileştiğini kaydeden Ricciardone, "Bunun için Mersin'e geldim. Bugün Mersin Limanı'na gideceğiz. Nasıl geliştiğini göreceğim. Son ziyaretimden bu yana 15 yıl geçti, mutlaka çok gelişmiştir. Türkiye hakkında iyimseriz, güveniyoruz. Bu dünya şartlarına rağmen, Türkiye devamlı olarak ileriye gidiyor. Biz ortak olarak beraber hareket edeceğiz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow