hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Guardian'dan Ankara'ya sert eleştiri

    Guardiandan Ankaraya sert eleştiri
    expand

    İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan bir yazıda, "Suriye kriz Türkiye'nin bölgede süper güç olma çabalarında 'zayıf ve akılsız' bir yol sergilediğini ortaya çıkardı" denildi.

    Guardian gazetesinden Simon Tisdall bugünkü yazısında, Türkiye ile Suriye arasında yaşanan krizin ardından "Türkiye gerçek arkadaşlarının kim olduğunu öğreniyor" başlığını kullanarak "Suriye krizi, Ankara'nın bölgesel süper bir güç olmak için girişimlerinin akılsızlığını ve zayıflığını ortaya çıkardı" görüşünü savundu.

    Esad rejiminin Türk jetininin düşürülmesinin ardından Ankara'yı tehlikeli bir düşman olarak gördüğünü belirten Simon Tisdall, "Erdoğan'ın sınıra yaklaşan Suriye ordusunu hedef alan yemini, neye mal olursa olsun muhalif güçlere destek ve Esad iktidarını düşürmek için yapabileceği her şey Türkiye'nin bölgedeki pozisyonunun zayıflığını nerdeyse hiç değiştirmedi" yorumunu yaptı.

    Tisdall, Ankara'daki hükümetin hedeflerinin ekonomik büyüme ve modernleşme olduğunu vurguladı.

    Simon Tisdall şöyle devam etti:

    "Türkiye, bu amaçlarını tehlikeye atabilecek, Kürt bölgesindeki istikrarı daha da bozabilecek ve sınırdaki bölgesel çıkarlarını ciddi bir şekilde riske atabilecek güney sınırında bir savaş istemiyor ve bunu göze alamaz. Esad da büyük olasılıkla bunu gayet iyi biliyor"

    Tisdall yazısında ayrıca, Türkiye ile Suriye arasında yaşanan krizin Türkiye'nin gerçek dostlarını öğrenmesi konusunda ve Türkiye'nin liderlerine ülkelerinin görünümüne yeniden yön vermek için bir fırsat sunduğu görüşüne yer verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow