hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabancı cinayetlerinin dosyası imha edildi

    Yabancı cinayetlerinin dosyası imha edildi
    expand

    Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin (BfV), 8 Türk, 1 Yunan ve 1 kadın polisi öldüren aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) adlı terör hücresinin cinayetleriyle ilgili olarak hazırlanan araştırma dosyalarını imha ettiği bildirildi.

    Federal Meclis Araştırma Komisyonunun bazı üyeleri, bu konuda bugün Berlin'de yaptıkları açıklamada, söz konusu dosyaların, NSU terör hücresinin ortaya çıkartılmasından sonra imha edildiğini belirtti.

    BfV Başkanı Heinz Fromm'un bunu Almanya İçişleri Bakanlığı'na bildirdiğini ifade eden üyeler, güvenlik birimleri tarafından 11 Kasım 2011 tarihinde Federal Başsavcılık için bazı dosyaların hazırlanmasının istenildiğini, ancak aynı gün bazı evrakların imha edildiğini kaydetti.

    Araştırma komisyonu üyesi olan Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Serkan Tören, bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, dosyaların zaman aşımına uğradığı için imha edildiğini, yine de günümüzde cinayetlerin aydınlatılması için çok önemli olabileceğini belirtti.

    Güvenlik birimlerinin söz konusu tarihte evrakların önemini kavrayıp, bu dosyaları imha etmekten vazgeçmiş olması gerektiğini ifade eden Tören, bunun sadece BfV için bir "rezalet" olmakla kalmadığını, aynı zamanda kurbanların yakınlarının da aşağılanması anlamına geldiğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow