hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas komutanını kim öldürdü?

    Hamas komutanını kim öldürdü
    expand

    İsrail gizli servisi MOSSAD'ın 2 yıl önce Dubai'de film gibi bir operasyonla öldürdüğü Hamas komutanı El Mebhuh'un ardından yardımcısı Ranaja da Şam'da öldürüldü. Gözler İsrail'e çevrildi ama eski MOSSAD ajanlarına göre, Ranaja, riskli bir operasyonla hedef alınacak kadar önemli bir hedef değil; suikastın arkasında Esad rejimi olabilir.

    Gazze'ye giden silahlardan sorumlu olan Hamas komutanlarından Mahmud El Mebhuh, Dubai'de kaldığı otelde öldürüldü. Belirlediği hedefi ortadan kaldıran, İsrail gizli servisi MOSSAD'dı. Avrupa pasaportlarının kullanıldığı film gibi suikasttan 2 yıl sonra bu kez Hamas'ın bir başka adamı vardı hedefte. El Mebhuh'un yardımcısı Kemal Ranaja.

    Ranaja, Suriye'nin başkenti Şam'daki evinde ölü bulundu. Hamas, İsraili ve MOSSAD'ı sorumlu tuttu. Ranaja'nın öldürülmesiyle ilgili Savunma Bakanı Ehud Barak, ordu radyosuna konuştu. İddiaları yalanlamadı.

    İsrail'in Jerusalem Post gazetesine konuşan eski bir MOSSAD ajanına göre ise, suikastın arkasında İsrail olamaz çünkü, Ranaja böyle bir operasyonla hedef alınacak kadar büyük bir hedef değil. MOSSAD, gazetecilerin bile giremediği Suriye'ye suikast timi göndermek gibi bir risk almaz. İsrailli terör ve istihbarat uzmanları da bu görüşü paylaşıyor. Onlara göre, suikastın ardında muhtemelen Esad rejimi var.

    Hamaslı Ranaja'nın, Suriyeli muhaliflere özellikle de Müslüman Kardeşler'e yasa dışı yollardan silah sağlamış olabileceği üzerinde duruluyor.

    Dile getirilen bir iddia da Ranaja'yı, silah kaçakçılığından gelen parayı iç ettiğinden şüphelenen Hamas'ın öldürdüğü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow