hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mavi Marmara saldırısı çizgi film oldu

    Mavi Marmara saldırısı çizgi film oldu
    expand

    Filistinli üniversite öğrencileri, 2010 yılında İsrail'in Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıyı, 3 boyutlu çizgi filme yansıttı.

    Gazze'de Bilim ve Teknoloji Fakültesi'nde okuyan 4 Filistinli öğrencinin yaptığı çizgi filmde, İsrail'in 2007 yılından bu yana Gazze'ye uyguladığı ambargo ve Mavi Marmara gemisine saldırısı anlatılıyor.

    Filmde, Gazze'ye gıda maddesi giriş yasağı, ticaretin engellenmesi, Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması, Filistinliler'in giriş-çıkışlarının yasaklanmasının yanı sıra Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı da konu ediliyor.

    Çizgi filmde, insani yardım gönüllüleri, 9 Türk'ün öldürülmesi ve onlarca kişinin yaralanması, geminin Aşdod limanına çekilmesi ayrıntı olarak yansıtılıyor.

    Öğrenci Muhammet ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu filmi çıkarmamızdaki amaç, İsrail'in uyguladığı ambargoya dikkat çekmek ve Mavi Marmara baskınında işledikleri suçun gözler önüne serilmesidir" dedi.

    Yusuf ayrıca, filmi İsrail saldırısını belgelemek, Türk şehitlerini anmak ve Filistinliler'in Türklerle dayanışma içinde olduğunu anlatmak için yapıldığını sözlerine ekledi.

    İsrail'in 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine, Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlediği operasyonda 9 Türk öldürülmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow