hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arafat zehirlendi mi?

    Arafat zehirlendi mi
    expand

    Filistin'in 2004 yılında hayatını kaybeden lideri Yaser Arafat'ın ölümüyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Katar merkezli El Cezire televizyonuna göre, Arafat zehirlenerek öldürülmüş olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre'de yapılan araştırmanın sonuçlarını açıklayan El Cezire, Arafat'ın eşyalarında nadir görülen bir radyoaktif maddeye rastlandığını öne sürdü.

    Televizyonun iddiasına göre, Arafat'ın elbise, diş fırçası ve kefiyesi üzerinde yapılan testlerde anormal düzeyde polonyum bulundu.

    Yaser Arafat'ın eşi Suha Arafat iddialar üzerine kesin sonuca ulaşılması için Filistin yönetiminden eşinin mezarının açılmasını talep etti.

    Arafat, 2004 yılında aniden rahatsızlanarak sağlık testleri için götürüldüğü fransa'daki bir askeri hastanede hayatını kaybetmişti.
     
    75 yaşında yaşamını yitiren Arafat'ın ölümünün ardından çeşitli iddialar ortaya atılmış, kanserden, sirozdan hatta aıds'ten öldüğü bile öne sürülmüştü.

    Abbas soruşturma talimatı verdi

    Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, eski devlet başkanı Yaser Arafat'ın ölümü üzerindeki sır perdesini kaldırmak üzere soruşturma komitesi oluşturulmasını ve dava hakkında hazırlanan yeni
    raporların incelenmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arafat'ın 11 Kasım 2004'te hayatını kaybetmesinin hemen ardından, Filistin liderinin suikaste kurban gittiği iddiaları ortaya atılmış ancak bu yönde bir kanıta ulaşılamamıştı.

    El-Cezire televizyonun dün yayımladığı haberde, Filistin liderinin ölmeden önce giydiği kıyafetlerinin ve bazı eşyalarının araştırma için İsviçre'deki Lausanne Radyasyon Fiziği Enstitüsü'nün laboratuvarına gönderildiği, eşyalarda yüksek dozda radyoaktif Polonyum-210 maddesi tespit edildiği duyurulmuştu. Laboratuvardan yapılan açıklamada ise, ölüm nedenine ilişkin kesin sonuç alınabilmesi için otopsi yapılması gerektiği belirtilmişti.

    Laboratuvardan gelen açıklamanın üzerine son olarak, Filistin DevletBaşkanı Abbas'ın harekete geçtiği ve Arafat'ın ölüm nedeninin tam olarak aydınlatılması amacıyla bir soruşturma komitesi oluşturulması ve yeni raporların incelenmesi için talimat verdiği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow