hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Norveçli caninin kurbanı Gizem anıldı

    Norveçli caninin kurbanı Gizem anıldı
    expand

    Norveç'in Ütoya Adası'nda 22 Temmuz 2011'de düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Gizem Doğan, ölümünün birinci yılında anıldı.

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde düzenlenen anma törenine Gizem Doğan'ın yakınları ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Norveç milli marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey,
    dünyanın neresinde bir Gaziantepli varsa onun yanında olduklarını belirtti.

    1 yıl önce terör saldırısında hayatını kaybeden Gizem Doğan'ın anısını yaşatmak için kurdukları merkezde binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Güzelbey, "Gizem, iyi yetişmiş, hayatı ve sanatı seven bir insandı. Gizem bir eğitim merkezinde hayatını kaybetti, biz de Gaziantep'te yaptığımız eğitim merkezine onun adını verdik. Onun adını ve hatırasını Gaziantep'te yaşatmak istiyoruz. Bu merkezin barışa ve dostluğa katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.

    Gizem'in annesi ve babasıyla sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Güzelbey, "Yakın bir mesafe olsaydı onlar da gelecekti. Gizem'in ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Gizem'e Allah'tan rahmet diliyorum. Sevenlerinin gözü arkada kalmasın, hatırasını yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
    Tören, dua okunmasıyla sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow