hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KKTC Başbakanı: "Kürtaj sektörü oluşamaz"

    KKTC Başbakanı: Kürtaj sektörü oluşamaz
    expand

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, ülkede "kürtaj sektörü"nün oluşmasının mümkün olmadığını söyledi.

    Başbakan Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken, "Türkiye'den KKTC'ye kürtaj turizmi" adı altında basında çıkan haberlerle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "hastanelerde sırf kürtaj için bir alt yapı düşünmenin söz konusu olmadığını" belirtti.

    Küçük, "Kürtaj bir sağlık nedeniyle, bir ihtiyaçtan doğma bir olaysa başvurulabilir. Biz kendi imkanlarımızı ve hastanelerimizi kürtajı öne çıkararak şekillendirecek değiliz. Öyle bir düşüncemiz yoktur" dedi.

    KKTC'de "kürtaj turizminin" yaygınlaşmasının mümkün olmadığını vurgulayan Başbakan Küçük, kürtajı bir turizm ve yatırım olarak görmenin mümkün olmadığını kaydetti.

    Kürtaja ancak sağlık nedeniyle başvurulabileceğini ifade eden Küçük, "kürtaj turizmi" konusunda KKTC'de izinli bir çalışma yapılmasının da söz konusu olmayacağını belirtti.

    Başbakan Küçük, "Sırf kürtaj olmak için adaya gelip de böyle bir sektör oluşmasını mümkün kılmak mümkün değil" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow