hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roma'nın altında dev marihuana tarlası

    Romanın altında dev marihuana tarlası
    expand

    İtalya'nın başkenti Roma'nın altındaki bir tünelde, marihuana yetiştiriciliği yapıldığı ortaya çıktı. Polis, şehrin göbeğinde bulunan tünelde, 3 milyon Euro değerinde, 340 kilo marihuana ele geçirdi.

    Roma Finans Polisi ekipleri, şehir merkezinde devriye gezerken çevrede güçlü bir esrar kokusu hissetti.

    Kokunun, bir tünelin girişinden geldiğini anlayan ekipler, nem oranının uygunluğundan dolayı buranın mantar yetiştiriciliği için kullanıldığını anladı.

    Ne var ki, tünelde derin bir inceleme yapan polis, menteşeli sistemle örülmüş tuğladan bir duvar keşfetti. Ekipler, menteşelerini açarak girdikleri tünelin ikinci kısmında ise adeta bir marihuana rafinerisiyle karşılaştı.

    Şehrin göbeğindeki Termini Tren İstasyonu ile Centocelle Mahallesi arasında yer alan, İtalya Merkez Bankası binasının altına denk gelen tünelde, marihuana yetiştirilen dev bir sera, sulama sistemleri, halojen lambalar ve kurutma odaları bulundu.

    Tünelde, paketleme yapılan tezgahlar, üretimde kullanılan araçlar, hassas tartı ve bazı kimyasal maddeler de ele geçirilirken, bazı ürünlerin ise satışa hazır, paketlenmiş halde olduğu görüldü.

    Serada çalışan işçilerin kullandığı tulumlar ve lastik çizmeler ile istenmeyen misafirlere karşı bir de alarm sisteminin kurulmuş olması dikkat çekti.

    Şehrin altında servet yatıyormuş

    7 bin metrekare alana kurulu olduğu açıklanan serada, bazıları 1 metre yüksekliğine ulaşmış bazıları ise henüz ekilmiş olan 1000 kadar marihuana bitkisi bulundu.

    Roma Finans Polisi yaptığı resmi açıklamada, tünelde toplam 340 kilo marihuana ele geçirildiğini, gramının 7/8 Euro'ya denk geldiği düşünülürse değerinin 3 milyon Euro (yaklaşık 6,6 milyon TL) civarında olduğu belirtildi. Polis kaynakları, yer altında üretilen marihuananın yurt içi ve yurtdışı pazarında satıldığını da ekledi.

    Olayla ilgili seranın sahibi 57 yaşındaki C.O.'nun gözaltına alındığı ve en yakın zamanda suç ortaklarının da yakalanacağı dile getirildi.

    İtalya'da mıyız, Meksika'da mı?

    Söz konusu tünelin, 2. Dünya Savaşı sırasında şehir metrosunu genişletmek amacıyla inşa edildiği ancak hiçbir zaman hayata geçirilemediği ortaya çıktı.

    Öte yandan, Roma'nın göbeğinde böyle bir yapının kurulmuş olması tepkilere neden oldu. Radikal Parti Sekreteri Mario Staderini, "Bu sansasyonel bir olaydır. İtalya'nın başkentinde yaşanan bu rezalet ancak Meksika'da görülür" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow