hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya'da ezber bozan protesto

    Libyada ezber bozan protesto
    expand

    Libya'da devrimin başkenti Bingazi'de 30 bin kişi ezber bozdu. Dev gösteri bu kez silahlı milis grupların silah bırakması için düzenlendi. Göstericiler iki milis grubunun merkezlerini bastı. Gruplar merkezlerini ve silahlarını terketti. Olaylarda 3 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingazi'de 30 bin kişi, ne İslam'a hakaret eden filmi ne de Fransa'da yayınlanan karikatürleri protesto ediyordu. Protestonun sebebi, Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana çözülemeyen ve Amerikan büyükelçinin öldürülmesiyle zirveye çıkan bir soruna dikkat çekmekti.

    Bingazi halkı, devrim sonrasında orduya ve polise katılmayıp kendi yöntemleriyle adalet dağıtmaya soyunan milis grupların silah bırakmasını istedi.

    Seslerini sokakta duyurmakla yetinmediler, akşam saatlerinde önce Ensar El Şeria isimli radikal grubun merkezine yürüdüler. "Devrimde dökülen kan boşa gitmeyecek", "Bingazi Ensar El Şeria'nın cehennemi olacak" sloganları attılar.

    Milis grubunun üyeleri önce kalabalığa ateş açtı. ancak bir süre sonra binadan kaçtı.  Binayı basan göstericiler milis grubun bayraklarını indirdiler ve bir aracı yaktılar.

    Göstericiler daha sonra ikinci bir milis grubunun, Şahati Tugayı'nın kullandığı binaya yöneldi. O binanın önünde iki saat süren bir çatışma yaşandı. O çatışmada göstericiler arasından 3 kişi öldü, 20 kişinin yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ama sonunda Şahati Tugayı da binayı boşalttı. Milis grupların geride bıraktıkları silahlara protestocular el koydu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow