hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da SPD'nin Başbakan adayı Steinbrück

    Almanyada SPDnin Başbakan adayı Steinbrück
    expand

    Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Yönetim Kurulu, eski Maliye Bakanı Peer Steinbrück'ü oy birliğiyle gelecek yıl yapılacak genel seçim için başbakan adayı olarak gösterdi.

    Peer Steinbrück, Berlin'deki Willy-Brandt-Haus adlı SPD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Merkel hükümetini eleştirerek, bu hükümetin Almanya'nın geçmişindeki en kötü hükümet olduğunu söyledi.

    Steinbrück ayrıca, Yeşiller Partisi ile bir koalisyon hükümeti kurmayı hedeflediklerini yineleyerek, Sol Parti ve Korsanlar Partisi ile koalisyon oluşturmayı düşünmediklerini kaydetti.

    SPD parti yönetiminin kendisini oy birliğiyle başbakan adayı göstermesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Steinbrück, sorumluluğunun bilincinde olduğunu ve bu sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

    Steinbrück, TyhssenKrupp şirketindeki Denetleme Kurulu üyeliğinden de istifa edeceğini, Borussia Dortmund kulübündeki Denetleme Kurulu üyeliğini ise sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.

    SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de Steinbrück'ün tecrübeli bir politikacı olduğunu ve mali piyasaların sakinleşmesini sağlayacağını söyledi.

    Gabriel, seçim sonuçları nasıl olursa olsun Sol Parti ile koalisyona gitmeyeceklerini kaydetti.

    Steinbrück'ün başbakan adaylığının, 9 Aralık'ta Hannover kentinde düzenlenecek SPD özel parti kurultayında resmen kabul edilmesi bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow