hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'da Türkiye korkusu

    Rusyada Türkiye korkusu
    expand

    Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, "Umuyoruz ki Türkiye-Suriye sınırında kötüleşen durum, Türk askerinin Suriye topraklarına girmesine neden olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

    Yunanistan'da düzenlenen Rodos Forumu'nda konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen olayları değerlendirdi.

    Bogdanov, Türkiye'de masum sivillerin hayatını kaybetmesine neden olan bu tür olayların tekrarlanmaması için Türkiye ile Suriye yöneticileri arasında yakın bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğuna inandıklarını belirtirek, "Umuyoruz ki Türkiye-Suriye sınırında kötüleşen durum, Türk askerinin Suriye topraklarına girmesine neden olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç de Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuyu değerlendirerek, "Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen olayın tarafsız bir biçimde soruşturulmasının, bölgedeki tehlikeli yükselişten kaçınılması bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. Diğer tehlikeleri önlemek için kapsamlı tedbirler alınmalıdır. Taraflar itidalli davranmalı, birbirlerinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini dikkate almalıdır"
    ifadelerini kullanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow