hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin: "ABD bizi hala düşman görüyor"

    Putin: ABD bizi hala düşman görüyor
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Rusya'yı hala düşman olarak gördüğünü söyledi.

    Rusya Devlet Başkanı Putin, 60. yaşgününde Rus NTV kanalına açıklamalarda bulundu.

    Putin, Rusya ve ABD'nin dünyadaki en büyük iki nükleer güç olduğu konusunda tartışmaya yer olmadığını hatırlatırken, "Dünyada bizim ve ABD'nin dışında başka hiçbir ülke, böyle bir nükleer kapasiteye sahip değil. Ancak silahlarımızı modernleştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü maalesef, hala düşman olarak görülüyoruz" dedi.

    "Pussy Riot"a verilen ceza

    Putin, Rus müzik grubu "Pussy Riot" grubu üyelerine verilen ikişer yıllık hapis cezasının adil olduğunu düşündüğünü belirtirken, kimsenin ahlaki değerlere zarar verip huzursuzluk çıkartamayacağını söyledi.

    Muhalefet gösterileri

    Ülkede zaman zaman muhalifler tarafından yapılan gösteriler hakkındaki görüşlerini de açıklayan Putin, "Elbette görüşlerini açıklama hakları var ancak bu hukuk kuralları içinde olmalı" dedi. Muhalifler arasında ciddi ve yetenekli insanların ortaya çıkmasının gerektiğini savunan Putin, "Eğer yönetimi eleştiriyorsanız bir şeyler yapmanız, yapıcı öneriler ortaya koymanız gerekir. Bana yönelik zaman zaman dozunu aşan tüm eleştirilere rağmen kendilerine sakin yaklaştığımı söylemek isterim. Umarım sonunda aralarından ciddi insanlar ortaya
    çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

    Gürcistan seçimleri

    Geçen hafta Gürcistan'da düzenlenen ve muhalif Bidzina İvanişvili'nin kurduğu seçim koalisyonunun zaferiyle sonuçlanan parlamento seçimlerini değerlendiren Putin, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin kaybettiklerini geri kazanmaya çalışacağını düşündüğünü ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow