hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den Türkiye'ye kuvvetli destek

    ABDden Türkiyeye kuvvetli destek
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağıyla ilgili, ABD olarak, "Türkiye'nin uçağı inceleme kararını kuvvetle desteklediklerini" söyledi.

    Nuland'a, günlük basın toplantısında, ABD'nin, Rusya'dan Suriye'ye giden uçağın Esenboğa Havalimanı'na indirilmesine yönelik tutumu soruldu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Nuland, bu dönemde Suriye rejimine yönelik herhangi bir askeri ekipman sevkiyatının çok kaygı verici olduğunu kaydetti.

    Uçakta bulunanlara yönelik ayrıntılı incelemelerinin ardından, Türkiye'den daha fazlasını duymayı merakla beklediklerini dile getiren Nuland, ABD olarak, "Türkiye'nin uçağı inceleme kararını kuvvetle desteklediklerini" bildirdi.

    Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ve Suriye arasındaki gerginliğin, tırmanma riski bulunduğunu söyledi.

    "France 24" televizyon kanalına konuşan Hollande, "iki ülke arasındaki gerginliğin artmasına" ilişkin bir soru üzerine verdiği yanıtta, "Bir risk var. Türkiye özelikle ağırbaşlı davrandı ve Türk yetkililerin bu tavrını takdirle karşılıyorum"dedi.

    Türkiye'nin gerginliğin kontrolden çıkmasının önüne geçebilmek için elinden geleni yaptığını belirten Hollande, ayrıca bu durumun Suriye'nin de çıkarına uygun olduğunu vurguladı.

    Hollande, "Uluslararası bir çatışma yaratmak, Suriye'nin sanki dışarıdan geldiği varsayılan bir saldırı karşısında birleşmesini sağlayabilirdi" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow