hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taliban'ın vurduğu Malala iyileşiyor

    Talibanın vurduğu Malala iyileşiyor
    expand

    Pakistan'da Taliban militanları tarafından başından vurulan 14 yaşındaki Malala Yusufzay'ın sağlık durumunda iyileşme olduğu belirtildi.

    Peşaver kentinde askeri hastahanede tedavi altında olan Malala'nın doktorları, Malala'nın omuzundaki ikinci kurşunun da çıkarıldığını ve durumunun düne göre daha iyi olduğunu açıkladı.

    Malala'nın hayatta kalması için çok sayıda doktorun yoğun çaba gösterdiği ve hastanın bir süre daha uyutulmaya devam edileceği bildirildi. Bu arada, Malala'nın durumunda kötüleşme olması durumunda İngiltere veya Birleşik Arap Emirlikleri'ne götürülmesi amacıyla vize işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

    Taliban'ın çocuk yaşta bir aktiviste yaptığı saldırı ülkede Taliban'a karşı tepkilerin büyümesine neden oluyor. Karaçi, Lahor ve Ravalpindi'de yapılan gösterilerde Malala'ya yapılan saldırı ve Taliban'ın eylemleri kınandı. Malala'nın yaşadığı bölgesel hükümetin bir bakanı da olayın faillerinin yakalanması için yardımcı olanlara 10 milyon rupi (20 Bin TL) ödül verileceğini duyurdu.

    Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik de Malala'yı hastahanede ziyaret ederek suçluların mutlaka adalete teslim edileceğini belirtti.
    Malala Yusufzay, kızların okuması için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle ülkede sembol isim haline gelmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow