hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır yine karıştı: 110 yaralı

    Mısır yine karıştı: 110 yaralı
    expand

    Mısır'da, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) aleyhine yapılan gösteride çıkan çatışmada şu ana kadar 110 kişinin yaralandığı bildirildi.

    Kahire'deki El-Munira Devlet Hastanesi'nin müdürü Muhammed Şevki, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri ve karşıtları arasında çıkan çatışmada, çoğu yüzünden ve kafasından yaralanan 110 kişinin tedavi altına alındığını belirtti.

    Bu arada, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı sloganlar atan bir grubun, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) taraftarlarına ait iki otobüsü ateşe verdiği bildirildi.

    AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, otobüsler Tahrir Meydanı'na geldiğinde, karşıt grubun saldırısına uğradı.

    Görgü tanıkları, grubun zorla otobüslere binmeye çalıştığını, engelle karşılaşınca araçları ateşe verdiklerini belirtti.

    İtfaiyenin olay yerine gelmesine de engel olmaya çalışan grubun müdahalesine rağmen otobüslerdeki yangın söndürüldü.

    Tahrir Meydanı'nda, cuma namazı sonrası, "Deve savaşı" adı verilen davanın sanıklarının serbest bırakılmasının protesto edildiği gösteriler taşlı sopalı çatışmaya dönüşmüştü.

    Mısır İçişleri Bakanlığı, başkent Kahire'de cuma namazından sonra başlayan gösterilere katılanlara Tahrir Meydanı'nı boşaltmaları çağrısında bulundu.

    Bakanlık, Mısır resmi haber ajansı aracılığıyla farklı siyasi hareketlere mensup kişilere, gösterilerine son vererek Tahrir Meydanı'nı boşaltmaları ve provokatörlere fırsat vermemeleri çağrısı yaptı.

    6 Nisan Gençlik Hareketi meydandan ayrıldı

    Bu arada Mısır'daki 6 Nisan Gençlik Hareketi, göstericiler arasındaki gerginliğin sürmesi nedeniyle hareketin lideri Ahmed Mahir ve taraftarlarının Tahrir Meydanı'ndan ayrıldıklarını açıkladı.

    Hareketin basın sözcüsü İnci Hamdi, yaptığı açıklamada, "Gösteri amacını aştığı için 6 Nisan Gençlik Hareketi olarak, tüm destekçilerimizle Tahrir Meydanı'ndan ayrılıyoruz, çıkan çatışmalardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow