hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye: "Türkiye ile doğrudan temasa hazırız"

    Suriye: Türkiye ile doğrudan temasa hazırız
    expand

    Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi bir açıklama yayımlayarak, son krizlerin ardından iki ülke arasında gerilimin azaltılması için Türkiye ile doğrudan temas kanalı kurulmasına hazır olduklarını açıkladı.

    Şam ile Ankara arasında doğrudan temas kanalı fikrini üç gün önce Rusya ortaya atmıştı.

    Şam'dan yapılan "Direkt diyalog kurmaya hazırız" açıklamasını Rus resmi haber ajansı RIA duyurdu.

    RIA'nın haberinde, "Türkiye'nin Akçakale ilçesine ay başında Suriye top mermisi düştüğünde kriz tırmanmaya başlamıştı. Türkiye parlamentosu 4 Ekim tarihinde Erdoğan hükümetine sınır ötesi askeri harekat düzenleme tezkeresi vermişti.

    Suriye-Türkiye sınır bölgesinde tırmanan krizden tedirgin olan Rusya, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ağzından 10 Ekim tarihinde taraflara "Direkt temasa geçin. Problemlerin çözüme kavuşturulması için en kısa yol budur' demişti" ifadesi kullanıldı.

    Ajansın haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güvenlik konularında Ankara ile Şam arasında doğrudan diyalog mekanizması kurulması gerektiğini belirten Lavrov'un bu sözlerine olumlu bakıyoruz" denildi.

    Açıklamada, Suriye'nin bu konuyu Rusya'nın Şam Büyükelçisi ile görüştüğü ve sınırın her iki tarafında güvenliğin sağlanması için Suriye ile Türkiye arasında ortak bir komite kurulmasına hazır olduğunu vurguladığı belirtildi.

    Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre ise, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye'nin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ve Suriye arasında güvenlik konularında doğrudan iletişim sağlayacak bir mekanizma kurulmasıyla ilgili önerisine sıcak baktığı" belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow