hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Guardian Erdoğan'ın BM'ye tepkisini yazdı

    Guardian Erdoğanın BMye tepkisini yazdı
    expand

    İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Suriye'de yaşananlara göz yumduğu gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni ağır bir dille eleştirdiğini yazdı.

    Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yeterli etki etmediği dolayısıyla BM Güvenlik Konseyi'ni kınayarak  şu andaki sistemi adaletsiz ve eşitsiz olarak yorumladığı sözlerine yer verdi.

    Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da gerçekleşen Uluslararası Dünya Forum toplantısında yaptığı konuşmayı sayfalarına taşıyan gazete, "Türkiye Başbakan'ı Suriye'deki kanlı çatışmaya son verme konusunda başarısız oldukları için BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirdi" ifadelerini kullanarak, Erdoğan'ın "Dünya, Suriye'de son 19 aydır yaşanan insanlık trajedisine tanıklık ediyor" sözlerini aktardı.

    Başbakan'ın, Güvenlik Konseyi'nde reform yapılması çağrısına dikkat çeken Guardian, Erdoğan'ın şu sözlerini yazdı:

    "Eğer biz beş daimi üyeden bir ya da iki tanesi ne diyecek olursak o zaman Suriye'nin akibeti gerçekten çok tehlikeli ve insanlık, tarihe bunu unutulmayacak ifadelerle kazıyacaktır.  BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Uluslararası kuruluşlarının yapılarının değişme zamanı geldi. Daha etkin, daha geniş ve daha adil bir temsil yeteneği kazanmayan kuruluşların gelecekte varlıklarını ve işlevlerini sürdürebilmeleri zorlaşıyor."

    Diğer yandan Suriye'deki şiddet dolayısıyla iki ülke arasındaki tansiyonun giderek yükseldiğini yazan Guardian, Başbakan Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyi'nin çözüm bulmak için elinden geleni yapmadığı eleştirisini vurguladı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Arap ve Avrupalı liderlerle bir araya gelerek iki ülke arasındaki artan tansiyonu tartışacaklarını haberinde yer veren Guardian, ayrıca Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin AFP Haber Ajansı'na "Kimsenin yangına benzin dökmesine izin vermemeliyiz. Tansiyonu düşürmeye ve yumuşama sağlamayı bekliyoruz" açıklamalarını aktardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow