hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM Özel Temsilcisi İran'da "Suriye"yi konuştu

    BM Özel Temsilcisi İranda Suriyeyi konuştu
    expand

    Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi Türkiye'deki temaslarının ardından İran'a gitti. Brahimi Suriye'nin en önemli müttefiklerinden İran'da Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ve Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştü.

    Dışişleri Bakanı Salihi, Brahimi'ye Suriye'deki krizin çözümü için yazılı öneri sunduklarını söyledi. Ancak önerinin detaylarından bahsetmedi.

    Yazılı öneri, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı bölge ülkelerine de gönderildi.

    Önerinin içeriği konusunda bilgi vermeyen Salihi, yazılı olarak hazırladıkları öneride, Suriye sorunun giderilmesi için İran'ın görüş ve fikirlerine kapsamlı olarak yer verdiklerini belirtti.

    Daha önce barış misyonunun başarıya ulaşmasını "imkasıza yakın" olarak niteleyen Brahimi bu kez Tahran'dan umutlu konuştu, "Umarım öneriler Suriye'deki kabusu sonlandırmaya yeter" dedi.

    Brahimi Ban Ki Moon'un daha önce yaptığı ateşkes çağrısını yineledi, Suriye'deki tüm gruplara silah transferinin durması çağrısı yaptı.

    Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'la da görüşen özel temsilci, İran'dan Suriye'de barışın tahsisi ve ateşkes çağrısı için hertürlü desteği aldıkların belirtti.

    Lakdar İbrahimi, Tahran'daki temaslarının ardından bugün Başbakan Maliki'yle görüşmek üzere Irak'a gidecek.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow