hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzmanlar: Esrara karşı savaştan vazgeçin

    Uzmanlar: Esrara karşı savaştan vazgeçin
    expand

    İngiltere'de bilim insanları ve eski polis müdürleri gibi uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, yasadışı uyuşturucuların bazı kişilere yararlı olduğunu ve bunları kullanmakla az miktarda alkol almak arasında bir fark olmadığı savunuldu.

    Uyuşturucu kullanmanın suç olmaktan çıkarılması gerektiğinin savunulduğu raporda, "Esrar içmek, abur cubur yemekten daha zararlı değil" ifadesine yer verildi.

    Uyuşturucularla ilgili yasaların gözden geçirilmesi gerektiği yolunda çağrıda bulunan uzmanlar, son 50 yıldır küresel olarak sürüdürülen "uyuşturucuyla mücadelede" başarısız olunduğunu ve yeni bir yaklaşım gerektiğini öne sürdüler.

    Ancak İngiltere hükümeti, uyuşturucularla ilgili yasalarda reform yapılması yönündeki çağrılara karşı güçlü bir şekilde direniyor.

    Polis yetkilileri ve iç istihbarat teşkilatı MI5'in eski başkanı ile uyuşturucu konusunda hükümete danışmanlık yapan diğer yetkililer, uyuşturucu ile mücadelede uygulamada olan yaklaşımın sorguladılar.

    Eski Adalet Bakanı Kenneth Clarke, geçtiğimiz temmuz ayında İngiltere'nin uyuşturucuyla mücadele savaşını açık bir şekilde kaybettiğini söylemişti.

    İngiltere Uyuşturucu Politikası Komisyonu tarafından bugün yayımlanan rapor altı yıl süren bir çalışmanın sonucu oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow