hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avusturya'yı kar vurdu!

    Avusturyayı kar vurdu
    expand

    Avusturya'da İnnsbruck bölgesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ülkeyi İtalya başta olmak üzere Batı Avrupa ülkelerine bağlayan A-13 adlı Brenner otoyolu trafiğe kapatıldı.

    Ülkedeki otoyolların bakım ve işletmesinden sorumlu ASFİNAG adlı kuruluştan yapılan açıklamada ani kar yağışının araç sürücelerini zor durumda bıraktığını, kış lastiği olmadan yola çıkan çok sayıda araç sürücüsünün Brenneroto yolunda mahsur kaldığını bildirdi.

    Özellikle TIR ve mobil kamp araçlarının kar yüzünden yolda belirten yetkililer, temizleninceye kadar Brenner otoyolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi.

    Avusturya'da yasal olarak 1 Kasım'dan itibaren kış lastiği uygulaması zorunlu olduğu için bu yıl erken başlayan kar yağışı araç sürücülerini zor durumda bıraktı.

    Bu arada Brenner otoyolunun kar yüzünden trafiğe kapatıldığı yolundaki haberin duyulmasının ardından başkent Viyana başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde araç sürücülerinin araçlarının yazlık lastiklerini değiştirmek üzere servislere başvurduğu bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow