hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayat kadını olmayı reddetti, başı kesildi

    Hayat kadını olmayı reddetti, başı kesildi
    expand

    Afgan polisi bir kadını hayat kadınlığına zorladıkları ve reddedince de başını kestikleri iddia edilen dört kişiyi tutukladı.

    Herat bölgesi polis müdürü Abdül Gafar Sayidzade, AFP'ye yaptığı açıklamada 20 yaşındaki Mah Gül'ün kayınvalidesi tarafından bir erkekle birlikte olmaya zorlandığını, daha sonra da başının kesildiğini söyledi.

    Sayidzade, "Kayınvalideyi, kayınpederini, kocasını ve onu öldüren adamı tutukladık" dedi.

    Sayidzade, Gül'ün kocasıyla dört ay önce evlendiğini ve kayınvalidesi tarafından defalarca başkalarıyla birlikte olmaya zorlandığını söyledi.

    Polis tarafından düzenlenen bir basın toplantısında medya önüne çıkarılan katil zanlısı Necipullah, kayınvalide tarafından kandırıldığını ve cinayeti bu nedenle işlediğini söyledi.

    Necipullah, "Saat sabaha karşı gibiydi ve Gül'ün kocası fırına gitti. Ben de eve geldim ve kayınvalidesinin de yardımıyla Gül'ü bir bıçakla öldürdüm" dedi.

    Bu cinayetin, 14 yaşındaki Pakistanlı kız Malala Yousufazi'nin Taliban İslamcıları tarafından silahla vurulmasından hemen sonra gerçekleşmesi, dikkatlerin bu bölgedeki kadın haklarına çekilmesini sağladı.

    Malala'ya yapılan saldırı tüm dünyada manşetlere taşınıp protesto edilirken, Afganistan'da da sosyal medyayı kullananlar kadınlara karşı baskı ve şiddetin sıradan bir şey olduğuna dikkat çekiyorlar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow