hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail, Gazze'de güvenlik birimini bombaladı

    İsrail, Gazzede güvenlik birimini bombaladı
    expand

    İsrail askeri uçağı, Gazze'deki Filistin hükümetinin İçişleri Bakanlığı'na ait Ulusal Güvenlik merkezinin binasını bombaladı.

    İsrail uçakları, Ulusal Güvenlik merkezinin binasını bombaladı.

    Filistin'deki hastane kaynakları, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

    İsrail savaş uçaklarının geçen hafta Pazar günü Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Belah kentine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi ölmüş, 2 kişi ağır yaralanmıştı.

    Gilad Şalit belgeseli yayınlandı

    Bu arada, İsrail'in Kanal 10 televizyonu, 2006 yılında Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'in hayatını konu alan belgesel filmi yayınladı.

    Gilad Şalit ve ailesinin karşı çıkmasına rağmen, Kanal 10 televizyonu, 2011 yılında İsrail ve Hamas arasında yapılan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Şalit hakkında 1 saatlik filmi gösterdi.

    Gilad Şalit'in babası Noam Şalit, İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, Şalit'in filmin çekilmesine izin verdiğini ancak ticari bir kanalda yayınlanacağını bilmediğini, yayınlanmasına karşı çıktığını belirtti.

    Şalit'in 2006 yılında kaçırılmasını anlatmasıyla başlayan belgeselde, Şalit'in kaçırıldığı dönemde yaşadıkları, günlük hayatı, esir takası anlaşması ve kaçırılma olayının üzerindeki etkilerinden bahsediliyor.

    Belgeselde Şalit, şunları söylüyor:

    "Kaçırıldığım yerde günlük yaşamıma devam ediyordum. Her gün belli saatte uyanıp belli saatte yatıyordum. Bazen beni kaçıranlarla futbol oynuyordum, beraber maç, film izliyorduk, bazen kendi başıma spor yapıyordum. Kaçıranların namaz kılmasından, güneşin doğuşundan tarih ve saati tahmin edebiliyordum. Bununla birlikte hiç iyi bir şekilde uyuyamıyor, istediğim saatte yiyip
    içemiyordum."

    Belgesel, Şalit'in "Çocuklarımı orduya göndermemin zor olacağını düşünüyorum. Ama şüphesiz onları askere göndereceğim" ifadeleri ile son buluyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow