hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatikan Suriye'ye heyet gönderiyor

    Vatikan Suriyeye heyet gönderiyor
    expand

    Papa 16. Benedikt, Şam'a Kardinaller ve Başpiskoposlardan oluşan güçlü bir heyet gönderiyor. Papa, "Kilise, Suriye'de yaşanan trajediye asla seyirci kalamaz" diyor.

    Papa 16. Benedikt, Suriye'ye Kardinaller ve Başpiskoposlardan oluşan güçlü bir heyet gönderme kararı aldı.

    Gelecek hafta Şam'a gidecek heyet için Katolik dünyasının ruhani lideri "Bu ülkede yaşanan trajediye Kilise olarak basit bir şekilde asla seyirci kalamayız. Ne Esat yanlısıyız nede karşıtıyız. Dengeli bir şekilde bu krizin çözülmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz" dedi.

    Vatikan Başbakanı Kardinal Tarcisio Bertone aracılığı ile konuşan Papa 16. Benedikt heyette Yabancı Ülkelerle İlişkiler Genel Sekreteri Monsenyör Dominique Mamberti dışında Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Kardinal Jean- Louis Tauran ve Papalık Dışişlerinden sorumlu Monsenyör Alberto Ortega dışında New York Başpiskoposu Timothy Dolan, Kinşhasa Başpiskoposu Laurent Mosengwo Pasinya ve Phat Diem Başpiskoposu Nguyen Nang yer alacak.

    Papa, Suriye'nin nüfusunun yüzde 5.2'sinin Hıristiyan, bunun yüzde 2.1'nin de Katolik olduğunu hatırlatarak "İnancımız bu krizin diploması ile çözülmesi ancak o ülkenin insanlarının acılarını insan hakları adına görmemezlikten gelemeyiz. Bunun için din gözetmeksizin herkesle dayanışma içerisinde olacağız. Mantık ve merhamet umarız ağır basar. Tanrı'nın Suriye ve Orta Doğuya barış bağışlaması için dua ediyoruz" eklemesi yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow