hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN Türk'e büyük ödül

    CNN Türke büyük ödül
    expand

    Amerikan Türk Cemiyeti tarafından Amerikan ve Türk şirketlerinin başarılı ortaklıklarına verilen kurumsal ortaklık ödülü bu yıl, Doğan Holding ve Turner ortaklığıyla 13 yıl önce yayına başlayan CNN Türk'e gitti. New York'taki görkemli törende ödülü CNN Türk adına Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Turner Broadcasting adına Phil Kent aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl Amerikan ve Türk firmaların başarılı işbirliklerini ödüllendirmek için verilen The American – Turkish Society kurumsal ortaklık ödülü bu yıl, Türkiye’de yabancı ortaklı kurulan ilk TV kanalı olan CNN TÜRK’e verildi.  

    The American Turkish Society (Amerikan Türk Cemiyeti-ATS)’nin 6. yıllık gala yemeği, New York’ta Plaza Hotel’de gerçekleşti. 13 yıl önce kurulan başarılı ortaklığı temsilen Turner Broadcasting adına Philip I. Kent ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ödül aldı. Geceye ortaklığı anlatan özel bir tanıtım filminin ardından, Cemiyetin Başkanı Murat Köprülü'nün yaptığı açılış konuşmasıyla başlandı. 

    Mexico City'de olduğu için geceye katılamayan Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent, Phil Kent'e hitaben hazırladığı video mesaj ile CNN TÜRK ortaklığını tebrik etti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amanpour: "Bütün müslüman coğrafyası için heyecan verici bir model"

    CNN'in kıdemli uluslararası muhabiri ve sunucusu Christiane Amanpour CNN Türk'ten çok destek aldıklarını belirterek "Burada tüm dünyadaki CNN çalışanları adına, sizlere teşekkür etmek için buradayım.Türkiye'nin büyük bir dostu olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Başbakan Erdoğan ile bazı görüş farklılıklarımız olsa da, Türkiye, Arap baharını yaşayan ülkeler için, benim ülkem İran'ın aksine çok önemli bir örnek oluşturmakta" dedi.

    CNN TÜRK'ün habercilikteki öncü rolüne dikkat çeken Amanpour, Türkiye'nin bütün müslüman coğrafyası için heyecan verici bir model olduğunu belirtti ve Phil Kent'e onur ödülünü takdim etti. 



    13 yıl önceki heyecan... 

    CNN TÜRK'ün kurucu ekibinden Phil Kent ödülünü aldıktan sonra, “Hala bizim 13 yıl önce kurduğumuz heyecanla ve başarıyla devam ediyor. Hem Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı hem de CNN TÜRK çalışanlarını kutluyorum” dedi. CNN Türk'ten övgüyle bahseden Kent, "13 yıl önce başlayan bir rüyaydı. Editöryal yönü en yüksek, hepimizin gurur duyacağı bir kanal açmaktı rüyamız. CNN'i başka bir ülkede, başka bir dilde açmak ve aynı mükemmelliği yakalamak... İşte CNN Türk ile bunu yakaladık" diye konuştu

    Lagarde'dan Arzuhan Doğan Yalçındağ'a mektup 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IMF'nin ilk kadın Başkanı Christine Lagarde Tokyo'da olması nedeniyle geceye katılamadığı için Arzuhan Doğan Yalçındağ'a hitaben bir kutlama mektubu gönderdi. Murat Köprülü'nün okuduğu mektupta, "Sizi uzun yıllardır tanıyan biri olarak Türk Toplumuna ve de özellikle dünyadaki kadın girişimciliğine kattığınız değerlere hayranım. Türkiye'deki kadın girişimciliği ve uluslararası toplumda Türkiye'nin yerini ileriye taşıdınız. Doğan Medya'daki liderliğiniz ve TÜSİAD'daki başarılarınız, hak edilmiş saygınlığınızı daha da arttırdı. Bu başarılarınızla Türk kadınını iş hayatında mükemmel bir şekilde temsil ettiniz ve bununla gurur duymalısınız." ifadelerine yer verildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lagarde'ın mektubunu, Amerika Birleşik Devletleri Genel Sekreteri Madeleine Albright'in Arzuhan Doğan Yalçındağ için hazırlanan video mesajı takip etti. Albright mesajında "Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı tanımaktan ve ona dostum diyebilmekten mutluyum" dedi.

    Dünya barışı ve iletişimine katkı 

    Ünlü iş adamı ve emlak devi Donald Trump ve kızı Ivanka Trump da kürsüde, Doğan Grubu ve Türkiye ile yaptıkları işbirliğinden ne kadar mutlu olduklarını dile getirdiler.

    Ve Donald Trump, Arzuhan Doğan Yalçındağ'a onur ödülünü takdim etti. 

    Son olarak kürsüye gelen ve ödülü alan Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Bu ortaklıkla biz sadece iki şirket ya da iki ülke ilişkilerine değil, dünya barışı ve iletişimine de katkıda bulunmayı amaçladık. Umarız çok daha başarılı oluruz" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan ve Türk iş dünyasının önde gelen 400’den fazla isminin katıldığı galada, ATS’nin kültürel ve eğitim programları için 600 bin dolardan fazla para toplandı. Amerika’dan ve Türkiye’den gelen misafirlerin arasında; diplomatlar, öncü iş yatırımcıları, sanatçılar, eğitimciler ve gözde gazeteciler bulundu.

    Ford - Koç ortaklığıyla başladı 

    ATS önceki senelerde, 50 yıllık Ford Motor Company ve Koç Holding işbirliğini kutladı. İlerleyen senelerde, Citi - Sabancı Holding, GE ve Doğuş Grubu, Coca-Cola ve Anadolu Grubu ortaklıklarından dolayı ödüle layık görüldü. Son olarak geçtiğimiz sene, Turkcell’in New York Stock Exchange’de geçen 10 yılı ödüllendirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow