hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk hacıların Irak çilesi bitmiyor

    Türk hacıların Irak çilesi bitmiyor
    expand

    Irak vizesi almadıkları gerekçesiyle Suudi Arabistan sınırından geri çevrilen ve 2 gündür Irak'ın kuzeyindeki Zaho kentinde bekletilen yaklaşık 2000 Türk vatandaşının bir kısmının vize alarak yola çıktığı, ancak yine durdurulduğu bildirildi.

    Suudi Arabistan'a geçmek isteyen, ancak vize almadıkları gerekçesiyle geri çevrilen yaklaşık 2000 Türk hacı adayının büyük bölümünün vize aldığı belirtildi.

    Zaho'dan 200 otobüslük konvoyla yola çıkan Türk hacılarının önlerinin, Musul bölgesinde Kasiyat köyü yakınlarında Bağdat hükümetine bağlı askerler tarafından kesildiği ve geçişlerine izin verilmediği ifade edildi.

    Zaho'ya 60 kilometre mesafede bulunan Kasiyat köyü civarında bekletilen vatandaşların Suudi Arabistan'a gitmelerine izin verilip verilmeyeceğinin henüz belli olmadığı bildirildi. Askerler tarafından çembere alınan Türk konvoyunun ne zamana kadar bu bölgede tutulacağı netleşmezken, medya mensuplarının bölgeye girişine izin verilmiyor.

    Konvoyda bulunan ve telefonla ulaştığımız hacı adaylarından Mehmet Abi, iki gündür Zaho'da bekledikten sonra bu sabah vize işlemlerini tamamladıklarını ve pasaportlarını alarak Suudi Arabistan'a doğru yola çıktıklarını belirtti. Hacı adayı Abi, "Bağlı olduğumuz şirket Bağdat vizesini taşıyan pasaportlarımızı verdi. Biz de yaklaşık 200 otobüsle yola çıktık" dedi.

    Bölgesel Kürt yönetiminin hakimiyetindeki bölgeden çıktıktan sonra, Musul'un Kasiyat köyünün yakınlarında Bağdat hükümetine bağlı askerler tarafından önlerinin kesildiğini ifade eden Mehmet Abi, "Silahlı askerler konvoyun önünü kesmiş durumda. Bize izin verilip verilmeyeceği henüz belli değil. Suudi Arabistan'a geçişimize izin verecekler mi yoksa tekrar Türkiye'ye geri mi gönderileceğiz bilmiyoruz. Sabahtan beri bekliyoruz" dedi.

    Öte yandan 3 gündür Zaho'daki benzin istasyonları ile camilerde misafir edilen hacı adaylarından bir kısmının henüz vize alamadığı için beklemeye devam ettiği bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow