hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Türkiye'den açıklama bekliyor

    Rusya Türkiyeden açıklama bekliyor
    expand

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Esenboğa Havaalanı'nda indirilen Suriye uçağı ile ilgili yeni açıklamada bulundu. Lavrov, Türkiye'den uçakta silah ya da askeri malzeme bulunmadığını açıklamasını istediklerini söyledi.

    "Rossiyskaya" gazetesine mülakat veren Lavrov, uçağın kargosunda ele geçirilen malzemelerin radar sistemleri için elektronik teçhizat olduğu iddiasını yineledi.

    Söz konusu kargonun gönderilmesinin, uluslararası anlaşmalar ya da BM Güvenlik Konseyi tarafından yasaklanmadığını savunan Lavrov, şunları söyledi: "Chicago Sözleşmesi çerçevesinde herhangi bir ülke, böyle bir uçakta askeri malzeme bulunduğuna dair elinde yeterli sebepler olduğunda, uçağı inişe zorlayabilir. Türkiye'nin yaptığı da budur. Türkiye kargoyu aradı ve uçağı içindeki yolcularla birlikte serbest bıraktı. Ancak daha ayrıntılı inceleme için kargoya el koydu."

    Türkiye'den uçakta silah ya da askeri malzeme bulunmadığını açıklamasını istediklerini iddia eden Lavrov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin stratejik boyuta varan bir yakınlıkta olduğunu hatırlattı.

    "İki ülke arasında üst düzeyde toplantı mekanizmalarımız mevcut. İyi ilişkilere sahibiz. Farklı alanlarda işbirliğimizi geliştiriyoruz. İlişkilerimizi gölgeleyecek bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow