hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Davutoğlu hakkında şok iddia

    Ahmet Davutoğlu hakkında şok iddia
    expand

    İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, Yemen'i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının eğitimi için Yemen'den üs talep ettiğini iddia etti. Dışişleri Bakanlığı ise söz konusu iddiayı yalanladı.

    Türkiye aleyhine haberleri ile son dönemde ön plana çıkan ajans, bu kez ismini yazmadığı bir kaynağa dayanarak Davutoğlu ile ilgili olarak iddialarda bulundu.

    Fars Haber Ajansı, Davutoğlu'nun Yemen ziyareti sırasında ÖSO eğitimi için üs ve silah temini istediğini; Sana yönetiminin ise şimdilik bu talebe cevap vermediğini iddia etti.

    Ajans haberinde, Davutoğlu'nun Sana yönetimi ile ÖSO için Rusya'dan silah satın alma meselesini de görüştüğünü yazdı.

    Davutoğlu'dan jet yalanlama

    Dışişleri Bakanlığı ise, Ahmet Davutoğlu'nun Yemen ziyareti sırasında Özgür Suriye Ordusu için bu ülkeden üs ve silah temini talep ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Yemen ziyaretine ilişkin İran Fars Haber Ajansı'nda yer alan haberle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

    Ünal, Davutoğlu'nun 20-21 Ekim'de gerçekleştirdiği Yemen ziyaretinin, tamamen bu ülkeyle ikili ilişkilerin geliştirilmesine ve ulusal diyalog süreci çerçevesinde Yemen halkının bütün kesimlerini temsil eden siyasi liderlerle ayrım gözetmeksizin yapılan temaslara ayrıldığını söyledi.

    "Yemen'deki demokratik siyasi geçiş sürecine desteğimizin ifade edilmesine imkan vermiş olan bu ziyarette başka herhangi bir amaç söz konusu olmamıştır" diyen Ünal, Fars Haber Ajansı'nda yer alan haberin kesinlikle gerçek dışı olduğunu kaydetti.

    Ünal, şunları belirtti: "Evvelce de yaptığı yayınlarda yönlendirici eğilimleri görülen yabancı
    bir haber ajansında, söz konusu ziyaret sırasında Suriye bağlamında tarafımızdan başka taleplerde bulunulduğu ileri sürülmüştür. Söz konusu haber kesinlikle gerçek dışıdır. Habercilik dışındaki bu tür yayıncılık anlayışını şiddetle kınıyoruz. Kamuoylarını yönlendirme amacı taşıyan bu gibi haberlerin değerlendirilmesinde bölge ve uluslararası kamuoyunu dikkatli olmaya davet ediyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow