hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama, kasırgaya karşı uyardı

    Obama, kasırgaya karşı uyardı
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalıları Sandy kasırgasına karşı uyararak, "Bu, ciddi ve büyük bir kasırga. Ciddiye alın" dedi.

    Sandy kasırgasının, bugün New York ve New Jersey bölgesinden başlayarak ABD'nin doğu bölgesine giriş yapması bekleniyor. Kasırganın etkisinin Phiadelphia, başkent Washington DC, Baltimore ve Boston'a kadar uzanacağı öngörülüyor. Kasırganın, kuzey ve batıdan gelen soğuk hava dalgalarıyla birleşecek olması nedeniyle, "Tarihi bir kasırga" olabileceği uyarıları yapılıyor.

    Pazartesi ve salı günkü seçim programlarını iptal eden Obama da Amerikan halkını Sandy kasırgasına yönelik uyardı.

    Amerikalılardan, yerel yetkililerin uyarılarına kulak vermelerini isteyen Obama, "Bu, ciddi ve büyük kasırga. Doğu kıyıları, orta Atlantik ve kuzeyine doğru bölgelerde yaşayan tüm insanlara ilk mesajım, bu kasırgayı çok ciddiye almaları ve tüm eyalet ve yerel yetkililerinin sözlerini takip etmeleri" dedi.

    Obama, yetkililerin, kasırgaya karşı tüm hazırlıkların yapıldığınaa dair kendisini bilgilendirdiğini ifade ederek, "Şu anda kasırganın en büyük etkisinin hangi bölgelere olacağını bilmiyoruz ve bu yüzden kasırgaya karşılığımızın hızlı ve büyük boyutta olması çok önemli" ifadesini kullandı.

    En zarar verici etki bırakan kasırga cinsi olan "Yavaş hareketli türden" olmasının da Sandy'i diğer kasırgalardan ayrı bir yere koyduğunu
    belirten Obama, bu yüzden de kasırga sonrası temizleme çalışmalarının zaman alabileceğini kaydetti.

    Obama ayrıca kasırga sırasında Amerikalıların birbirine yardım etmesini isteyerek, "Arkadaşlarınızı, yaşlı komşularınızı kontrol edin, onların hazırlıklı olduğundan emin olun" diye konuştu.

    BM kapandı

    Bu arada Sandy Kasırgası yüzünden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nin pazartesi günü kapalı olacağı bildirildi.

    Son zamanların en şiddetli kasırgası henüz New York'a ulaşmadan etkilerini göstermeye başladı. BM'nin New York'taki Genel Merkezi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, pazartesi günü Genel Merkez'in kapalı olacağı söylendi. Açıklamanın devamında, Sandy Kasırgası'nın etki durumuna göre BM Genel Merkezi'nin Salı günü de kapalı olabileceği ifade edilirken, Genel Merkez'deki bütün toplantıların iptal edildiği duyuruldu.lirlendi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow