hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York'ta hayat durdu!

    New Yorkta hayat durdu
    expand

    ABD'nin Doğu yakasında hayatı felce uğratan Sandy Kasırgası yüzünden, metro istasyonları ile tünelleri elektriksiz ve sular altında kalan New York'ta, binlerce kişi işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Kentteki bir petrol rafinerisinde mazot sızıntısı tespit edildi.

    Sandy Kasırgası yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı da 85'e çıktı. Kasırganın vurduğu eyaletlerde 5 milyonu aşkın insan halen elektrikten yoksun.

    Günde 5 buçuk kişiye hizmet veren metronun devre dışı kalması üzerine, New Yorklular Brooklyn'den Brooklyn Köprüsü'nü, Queensden de Triboro köprüsünü yürüyerek yada bisikletle geçerek işlerine ve evlerine ulaşabildi.

    New Yorklular, belediye otobüslerinin kısmen hizmet vermesine karşın, Manhattan'da araç trafiğinin çok yoğun olması nedeniyle kendi başlarının çaresine bakmayı tercih etti.

    Kentin Roosevelt Adası'nda yaşayan New Yorklular da, metro seferlerinin yapılamaması nedeniyle Manhattan Roosevelt adası arasında ulaşım için teleferiği kullanmak zorunda kaldı.

    New York metrosunun bugünden başlayarak kısmen çalışmaya başlayacağı, kentin aşağı kesimlerinde istasyon ve tünellerde biriken suların dışarı atılmasının, elektrik donanımının temizlenmesinin zaman alacağı belirtildi.

    Manhattan'da trafiğin yoğun olması nedeniyle, Belediye Başkanı Michael Bloomberg, perşembe ve cuma günleri New York'un öteki semtlerinden Manhattan'a geçecek araçlarda sürücü ile en az 3 kişi bulunması kuralı konduğunu açıkladı.

    Bloomberg'te, okulların perşembe ve cuma günü de kapalı olacağı bildirdi.

    Rafineri de korkutan sızıntı

    Bu arada New York'taki bir petrol rafinerisinde mazot sızıntısı tespit edildi.

    CNN televizyonu, New York eyaletinin New Jersey bölgesinde, petrol şirketi Shell'e ait bir petrol rafinerisindeki sızıntı nedeniyle 1 milyon 136 litre mazotun etrafa yayıldığını açıkladı.

    CNN'e konuşan bir sahil güvenlik yetkilisi, sızıntının, kasırganın bir petrol tankında hasara yol açması sonucu meydana geldiğini belirtti. Yayılan mazotu temizlemek için vakum kamyonlarıyla 100'den fazla görevlinin çalıştığı kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow