hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'ya sürpriz destek

    Obamaya sürpriz destek
    expand

    ABD'nin Doğu yakasını vuran Sandy Kasırgası nedeniyle seçim kampanyasına ara vererek, kasırganın yarattığı etkilerin bir an önce giderilmesi için acil önlemler almaya başlayan ABD Başkanı Barack Obama'ya 'Sandy desteği' geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York'un bağımsız Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Obama'nın Sandy Kasırgası'ndaki çalışma ve yaklaşımlarının kendisine ilişkin görüşlerini değiştirdiğini, bu yüzden de 6 Kasım'da yapılacak seçimlerde başkan Obama'yı destekleyeceğini açıkladı.

    New York'ta 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan, Başkan Obama ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı Mitt Romney'i öngördükleri ekonomik politika nedeniyle sert dille eleştiren Bloomberg'in açıklaması 'sürpriz' olarak nitelendirildi.

    Kamuoyundan da destek

    ABD Başkanı Barack Obama'nın, bir haftadan az bir süre kalan seçimlerde kendisine oy istemek yerine, seçim kampanyasına ara vermesi ve Sandy Kasırgası'nın yarattığı sonuçlarla bire bir ilgilenmesi Amerikan kamuoyunun da takdirini kazandı. Kasırga felaketini en ağır yaşayan eyaletlerden biri olan New Jersey'de felaketzedeleri de ziyaret den Obama'nın soğukkanlı ve ilgili tutumu, ABD'nin 2005 yılında yaşadığı Katrina Kasırgası sırasında başkan olan George W. Bush ile karşılaştırıldı.

    Amerikan medyasında yapılan değerlendirilmelerde, eski Başkan Bush'un New Orleans'ı vuran Katrina Kasırgası sırasında Teksas'taki tatilini kesmeyi bile düşünmediği anımsatıldı. Başkan Obama'nın ise seçim kampanyasına bile ara verip, yaşanan felaketle ilgilenmesinin Amerikan kamuoyu tarafından alkışlandığı belirtildi.

    Obama'nın New Jersey Valisi Chris Christie'ye her türlü yardım için söz vermesinin, ABD Başkanı'nın partizanca bir tutum izlemediği, liderlik ve insani yanlarını öne çıkardığı belirtilen değerlendirmelerde, başta Federal Acil yardim Kurumu FEMA'ya, 'bürokrasiye girmeyin, hemen yardıma başlayın' talimatı vermesinin, seçim kampanyası yapmamasına karşın, başkan Obama'nın oylarını olumlu etkileyebileceği vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow