hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye sınırında şiddetli çatışma

    Suriye sınırında şiddetli çatışma
    expand

    Sınıra sıfır noktasında bulunan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye topraklarında yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında çıkan çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar ilçesindeki okullarda bugün eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

    Rasulayn'da, sabaha karşı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçler arasında yer yer şiddetli çatışmalar yaşandı. Silah ve top seslerinin Ceylanpınar ilçesinden de duyulduğu olayların ardından ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Belediye hoparlörleri ve polis araçlarından vatandaşların sınır bölgesine yaklaşmamaları konusunda uyarı yapıldı.

    Kaymakam İbrahim Çenet, AA muhabirinin sorusu üzerine, "Rasulayn'daki olaylar nedeniyle tedbir amaçlı ilçedeki bütün okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi" dedi.

    Çok sayıda Suriyeli Ceylanpınar'a geldi

    Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında çıkan çatışmalardan kaçan çok sayıda kişi, Ceylanpınar'a geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgedeki çatışmalardan etkilenen aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi, sınır hattından Ceylanpınar'a geçti. Burada askerler tarafından alınan Suriyeli sığınmacılar, otobüslere bindirilip Telhamut Çadır Kenti'ne gönderildi. Bölgede halen çok sayıda kişinin Türkiye'ye geçebilmek için beklediği belirtiliyor.

    Öte yandan yer yer silah ve top seslerinin geldiği Rasulayn mıntıkasına birkaç yüz metre mesafedeki Ceylanpınar sınırında, askeri birlikler ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önlemlerini artırdı.

    Bölgede devriye gezen güvenlik güçleri, vatandaşları sınır hattından uzak durmaları konusunda anonslarla sık sık uyarıyor.


    2 Türk vatandaşı yaralandı

    Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Resulayn ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı 1'i kadın 3 Türk vatandaşı şarapnel parçalarıyla yaralandı.

    Yaralanan 25 yaşındaki Ömer Vel ile Halime İnce ile adı öğrenilemeyen bir kişi ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ndeki tedavinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edilen Vel'in dışındaki 2 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Bu arada sınır ötesindeki şiddetli çatışmalar nedeniyle Suriye'den yaralıların geldiği Ceylanpınar'a çevre il ve ilçelerden de ambulans sevkiyatı
    yapıldı.

    Yaşanan gelişmeler üzerine polis ve özel hareket timleri sınıra yakın bölgelerde sık sık uyarı anonsları yaparak, vatandaşların çatışma bölgesinden uzaklaşmalarını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Aslan:'ilçede huzursuzluk ve tedirginlik var'


    Ceylanpınar Belediye Başkanı BDP'li İsmail Aslan, sınır komşularında yaşanan çatışmalar nedeniyle ilçede tedirginlik ve korkunun hakim olduğunu belirterek şöyle konuştu. Aslan, "Şu ana ana kadar almış olduğumuz bilgilere göre Suriyeli 26 kişinin yaralı olarak ilçemize getirildi. Bunlardan 12'si yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Sürekli yaralı gelmeye devam ediyor. Suriye ile Ceylanpınar arasında bir geçiş yolu açıldı. Bunun için iş makinları çalışma yapıyor.

    Oradan mahalle içerisinde geçmek isteyen daha sonra buradan minibüslerle taşınıyor. Şu an büyük bir huzursuzluk ve tedirginlik var. Karşı taraftan aldığımız son bilgilere göre Hasekiden Resulayn'a doğru büyük bir güçle askeri birliklerin sevk edildiği yönünde haberler alıyoruz. Bu yaşanan gelişmeler üzerine sınıra yakın yerlerde yaşayan vatandaşlarımız yakınlarının evlerine gitmeye başladılar. Yine komşumuzda yaşanan bu çatışmalardan dolayı ilçemizde 2 gün okullar tatil edildi.İnsanların sınır boylarında gezmemeleri konusunda ise sık sık uyarı anonslarını yapıyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow