hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte CIA Başkanı'nın başını yakan kadın

    İşte CIA Başkanının başını yakan kadın
    expand

    ABD Merkezi Haberalma Örgütü CIA'nın Başkanı David Petraeus'un görevinden istifa etmesine yol açan, evlilik dışı ilişki yaşadığı kadının, Petraeus'un biyografisini yazan Amerikalı ünlü yazar Paula Broadwell olduğu ortaya çıktı.

    Yetkililer, soruşturma sonucu herhangi bir ceza öngörülmediğini, FBI ajanlarının, yazar Broadwell'den, yaşadıkları evlilik dışı ilişki sırasında CIA Başkanı Petraeus'tan herhangi bir gizli bilgi alıp almadığını öğrenmeye çalıştıklarını açıkladı. Adının açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı yetkilinin verdiği bilgilere göre, biyografi kitabını yazan Harp Akademisi ve Harvard Üniversitesi mezunu Paula Broadwel ile CIA Başkanı 60 yaşındaki David Patraeus'un yaşadığı kaçamak, FBI'nın Petraesu'un emaillerini incelemesiyle su yüzüne çıktı. Federal Soruşturma Bürosu FBI'nın, "General David Patraeus'un Eğitimi" adlı biyografi kitabını yazan Paula Broadwell'in, CIA Başkanı'nın email adresine gizlice girmeye çalıştığını belirlediği belirtildi.

    Türkiye'de "çuvalcı general" olarak tanınan CIA Baskani David Petraeus, evlilik dışı ilişki yaşadığı gerekçesiyle dün görevinden istifa etti. ABD Başkanı Barack Obama, evlilik dışı ilişki yaşadığını kabul eden Petraeus'un istifa mektubunu kabul etti.

    Petraeus, ABD Merkezi Haberalma Örgütü CIA'ye gönderdiği mektupta da, Perşembe günü Beyaz Saray'a giderek istifa mektubunu sunduğunu belirterek, "37 yıllık evliliğim içinde, son derece sağduyusuz bir davranışla, evlilik dışı bir ilişki yaşadım. Böyle bir davranış, ne bir eş olarak ne de bizimki gibi bir örgütün lideri olarak kabul edilemez" dedi.

    Obama hizmetleri için teşekkür etti

    ABD Başkanı Barack Obama, görevinden istifa eden CIA Başkanı David Petraeus'un, kariyeri boyunca hizmetleriyle ülkeyi daha güvenli ve daha güçlü bir hale getirdiğini belirterek, hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

    Irak'taki Süleymaniye kentinde Türk askerlerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirildiği dönemde, ABD'nin Kuzey Irak'tan sorumlu komutanı olan Petraeus, Eylül 2011'de devraldığı CIA başkanlığı görevinden önce ABD'nin Afganistan'daki ordularının komutanı olarak görev yapıyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow