hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Füze kalkanında anlaşma yok

    Füze kalkanında anlaşma yok
    expand

    Rus Dışişleri, ABD ile füze kalkanı konusundaki görüşmelerin şu an için çıkmazda olduğunu açıkladı.

    Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, 4 yıldır devam eden görüşmelerde ABD ile füze kalkanı konusunda uzlaşmaya varamadıklarını ve görüşmelerin şu an çıkmazda olduğunu söyledi.

    "Russia Today" televizyonuna mülakat veren Ryabkov, sorunun çözümü için iki temel şartlarının karşılanması gerektiğini belirtti.

    Ryabkov, "İlk olarak, kurulacak füze savunma sisteminin Rusya'ının nükleer kapasitesi üzerinde olumsuz etki yapmayacağına yönelik yasal garanti verilmesi gerekiyor. İkinci olaraksa, bize verilecek bilgileri bağımsız biçimde doğrulayabileceğimiz bir mekanizma kurulmalı" açıklamasında bulundu.

    Rusya'nın bu şartlarının değişmeyeceğini vurgulayan Ryabkov, geçen Mayıs Chicago'da gerçekleştirilen NATO zirvesinde de konunun ele alındığını ancak bir sonuca varılamadığını hatırlattı.

    NATO zirvesinde yapılan sözlü açıklamalardan memnuniyet duyduklarını ifade eden Ryabkov, "Ancak sorun şu ki, bu açıklamalar yasal bir yükümlülük getirmiyor. Yasal değeri olan bir anlaşma imzalanması gerekiyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow